Aha i dodam, że mniejsze pliki playery odtwarzają normalnie, oczywiście zapisuje w formacie avi i konwertuję przy użyciu karty graficznej.
EDIT: Mój problem został rozwiązany wraz z GeForce Experience i funkcją Shadow Play!
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Jak zachować dobrą jakość przy konwersji wideo.
|
28.09.2013, 00:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.04.2014, 16:02 przez Swordancer.)
Mam na dysku gameplay z gry i chciałbym przekonwerterować go do dowolnego formatu wideo w kompresjii, tak aby mniej mi zajmował miejsca na dysku. Nagrywam programem Action!, ale godzinne filmiki ważą ponad 200 GB. Plików nie można odczytać zwykłym playerem, czy tez przekonwerterować innym programem, niż samym Action, a ten z kolei pikselizuje wszystko, mimo że wybieram bardzo szybki bitrate i oryginalną rozdzielczość z opcją wysokiej jakości. Nie wiem czemu się tak pikselizuje. Podejrzewam, że oryginalny plik ma mocno oscylujący bitrate i w efekcie kończy się rozmazywaniem. Wiecie może jak to naprawić i co zrobić, żeby te duże nagrania czytały też playery? Oczywiście mam paczkę kodeków od K-Lite. Bitrate wg windowsa oryginalnego pliku jest potężny, ponad 3,38 mln Kb/s, co wygląda podejrzanie.
Aha i dodam, że mniejsze pliki playery odtwarzają normalnie, oczywiście zapisuje w formacie avi i konwertuję przy użyciu karty graficznej. EDIT: Mój problem został rozwiązany wraz z GeForce Experience i funkcją Shadow Play! Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... |