Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak zarabialiście na swoich zainteresowaniach/pasjach?
Wątek jest skierowany do osób, które zarobiły jakieś pieniądze na swoich ulubionych zajęciach. Na czym zarobiliście i ile pieniędzy? Czy przyszło Wam to z łatwością czy musieliście się nieźle namęczyć?
  Odpowiedz
Ja zarobiłem trochę na grafice.
Plakaty, wizytówki, przeróbki zdjęć, avatary i bannery.
Nie były to duże pieniądze, ale zawsze coś ;)
od czasu studiów i nadziania się na naciągaczy odpuściłem.
Czasem ludzie oczekiwali nie wiadomo czego za grosze, plus jeszcze dochodzi konkurencja od osób które umieją dodawać szybkie efekty.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Ja na muzyce- przez konkretny czas z tego się utrzymywałam. Wymagało to sporo pracy i samozaparcia, odrobiny szczęścia no i nie można odpuszczać żadnej okazji, żeby rozwijać się dalej. Ile pieniędzy? No chyba kpisz, że o takich rzeczach powinno się mówić głośno. :P
  Odpowiedz
(12.03.2017, 23:14)Demanufacture napisał(a): Ile pieniędzy? No chyba kpisz, że o takich rzeczach powinno się mówić głośno. :P
Różne są opinie o tym czy powinno się to mówić głośno czy nie, jednak to jeden z ciekawszych aspektów tego tematu, o którym mówi sporo osób.
  Odpowiedz
(12.03.2017, 23:42)amb00 napisał(a): Różne są opinie o tym czy powinno się to mówić głośno czy nie, jednak to jeden z ciekawszych aspektów tego tematu, o którym mówi sporo osób.
Niemniej jest to psucie rynku, bo kiedy ogół już zna stawki zawsze znajdzie się jakiś typ, który postanowi robić to taniej, bo chce zarobić więcej, przez to wartość pewnych usług traci a co za tym idzie tracą też ci, którzy pewne rzeczy robią raz, a dobrze czasem są zmuszeni ustąpić miejsca ludziom, którzy robią coś kilka razy, ciut gorzej, ale taniej. Niestety- takie są realia.
  Odpowiedz
(13.03.2017, 10:53)Demanufacture napisał(a): Niemniej jest to psucie rynku, bo kiedy ogół już zna stawki zawsze znajdzie się jakiś typ, który postanowi robić to taniej
To chyba też zależy od konkretnej pracy i tego kto i jak jest wprawiony. Ja na ten przykład teraz mam zamiar robić zlecenia programistyczne w dość niskich cenach, aby przyciągnąć do siebie klientów oraz, żeby zdobyć doświadczenie. Ale jak już zacznę sobie dobrze radzić na tym rynku, to podniosę ceny za usługi. I na tym rynku, o którym mówię, to nie widziałem aby był problem z konkurencją, która coś zrobi za niskie stawki.
  Odpowiedz
Czasami grafika (loga, bannery i inne duperele).
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Pisanie tzw. precli i robienie ankiet przez system telefonii internetowej i system badawczy firmy badawczej, i potem też w terenie ankiety i wizyty jako mystery shoper/ Ale ukierunkowuję się na testowanie stron i aplikacji.
  Odpowiedz