Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jak znaleźć kogoś w sieci? Sposoby i triki
I tak z ciekawości chciałem spytać, jakie znacie sposoby szukania ludzi, czy różnych informacji o nich w sieci?
  Odpowiedz
Facebook, twitter ew. nk ;)

Odpowiedz
Ja często korzystam z grafiki google.
Chodzi mi tu o zdjęcia osoby którą znam.
Natomiast jeśli miałbym szukać kogoś stąd z forum na pewno użyłbym jego nicku, chyba logiczne i filtrował treści.
Jak się okazuje znalazłem parę osób które miały powiązane konta, lub źle ustawioną politykę prywatności, połączone konta i te sprawy.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Ogólnie zależy co mam dostępne, czy to jest IP, czy jakaś miniaturka zdjęcia, email.
Przeważnie działam jakieś cuda z google. Potem sprawdzam czy dany email jest przypięty do konta na facebooku. Jeśli jest - sprawdzam do jakiego. I w tym wypadku wiem wszystko.
  Odpowiedz
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to szukanie po imieniu i nazwisku dopisując nk lub facebook lub inny portal
  Odpowiedz