Jak zrzucić brzuszek?
|
22.09.2012, 11:43
Jedynie dieta, biegi jeżeli masz bardzo słabą kondycję to rower albo basen szóstka czy inne ćwiczenia wzmacniając brzuch nie pomogą ponieważ nie spalają tkanki tłuszczowej.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
22.09.2012, 17:59
26.09.2012, 18:49
Baron tylko bieganie. Jak chodziłem na siłownię trener zawsze powtarzał:
chcesz zgubić brzuch - biegaj i nic więcej, a sam Ci zejdzie. Szóstka weidera nie jest dobra do zrzucenia brzucha, tylko do wyrzeźbienia mięśni brzucha. Jeśli masz piłkę z przodu, "szóstkę" i inne liczby zostaw na później bo i tak nie będzie widać tych mięśni dopóki nie zgubisz piłki. Baron tylko bieganie. Po 3 miesiącach zobaczysz efekty. Biegaj minimum 4x w tygodniu. Pierwszy miesiąc - będziesz walczył ze sobą, a organizm będzie zmieniał swoje działanie. Drugi miesiąc - przejdzie Ci zapał i zacznie się walka z samym sobą. Trzeci miesiąc - tu zaczyna się rozrywka. Najgorzej jest zachować systematyczność. Gubienie brzucha nie jest prostą sprawą i wymaga zmiany stylu życia. Jednorazowy zabieg gubienia brzucha skończy się tym, że za kilka miesięcy urośnie Ci znowu.
04.10.2012, 12:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2012, 23:23 przez MissFuneral.)
jedynym sposobem na to aby schudnąć, jest dostarczać swojemu ciału mniej kalorii, niż potrzebuje ono do prawidłowego funkcjonowania w trakcie dnia.
zastanów się przez moment.. aby zrzucić tłuszcz, trzeba zmusić ciało do spalania tego tłuszczu jako źródła energii. JEDYNYM sposobem na osiągnięcie tego celu, jest stworzyc warunki, w których ciało potrzebuje użyć naszych zapasów tkanki tłuszczowej jako źródła energii! A w tym celu musimy jeść mniej kalorii, niż ciało potrzebuje. Inaczej wszystkie kalorie dostarczamy mu z jedzenia, i wtedy nie zależnie od tego co jemy, ciało nie ma powodu aby spalać naszą tkankę tłuszczową. proponuję każdemu zacząć od obliczenia swojego dziennego zapotrzebowania kalorycznego, a następnie uzbroić się w wiedzę potrzebną do liczenia kalorii, tak aby jeść codziennie mniejszą ilość kalorii niż wynosi nasze zapotrzebowanie. osobiście bardzo polecam artykuł na stronie głównej zrzucaj.wordpress.com - trochę długi, ale bardzo szczegółowy i po 30 minutach czułam się na prawdę 100 razy mądrzejsza. ten jeden artykuł dostarczył mi więcej wiedzy w temacie odchudzania, niż pewnie setki innych materiałów które do tej pory czytałam a co ciekawe artykuł nie próbuje na siłe wciskać mi jakichś suplementów czy magicznych sztuczek. po prostu czysta, przystępna wiedza powodzenia wszystkim! jezeli ktos tez sie odchudza napiszcie, moze utworzymy jakas grupe wsparcia tutaj )
20.10.2012, 18:25
Parę osób słusznie napisało
- micha, czyli dieta (plus niejedzenie na noc) - wysiłek aerobowy - spalasz więcej kalorii niż podajesz organizmowi - ćwiczenia na mięśnie brzucha, jak sama nazwa mówi, to ćwiczenia na mięśnie, a nie na oponę ją okalającą, można je stosować, ale jako dodatek - jeśli za bardzo je "zmasujesz" one niejako podbiją ci tłuszczyk, który masz na sobie i efekt będzie odwrotny - brzuch będzie bardziej widać. Jak masz koło siebie jakiś klub pogadać z trenerem personalnym by ci ustawił dietę i ćwiczenia, stary zobaczysz, 3 miesiące i siebie nie poznasz, jeśli będziesz konsekwentny. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości