Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jaki bank wybrać
Poważnie zastanawiam się nad zmianą banku, mam wrażenie że aktualny przestał już się starać o swoich klientów i że po prostu stoi w miejscu. Głównie chodzi mi tutaj o konta darmowe, z którego może dostanę jakiś bonus na dzień dobry ? Podrzucicie jakieś pomysły? :)
  Odpowiedz
Nie polecam banku milenium. Jeden z nielicznych banków który jest zależny od pogody, serio podczas burzy zdarza się, że kartę będzie odrzucać kilkanaście razy. Zawsze trzeba mieć przy sobie jakąś gotówkę, bo nigdy nie wiadomo co im się stanie. Tak samo, raz w środku nocy dostałem sygnał, że zablokowali mi dostęp do konta przez internet. Spanikowałem, że ktoś próbuje mi się włamać na konto, zadzwoniłem na infolinie. Okazało się, że pani nie wie co się stało, ale może mi przywrócić wszystkie kody i hasła z powrotem na takie same.
  Odpowiedz
Jeśli mowa o Millennium, to mają teraz ciekawą promocje przy założeniu konta 360. Chodzi dokładnie o 200 zł free za spełnienie paru wymogów. Warunki konta są fajne z tego co czytałem. Co trzeba zrobić, żeby dostać hajs? Przez parę miesięcy musisz spełnić dwa założenia z tego co pamiętam. Chodzi o comiesięczny przychód na konto w postaci przynajmniej 1000 zł, czyli wystarczy lewy przelew na moment z innego swojego rachunku, albo od kogoś bliskiego, czy kolegi... Do tego korzystanie z karty. W przypadku 360 Student lub Junior, wystarczy chyba tylko jedna transakcja na miech. Przy normalnym 360 raczej kilka, nie wiem, trza doczytać. W każdym razie to tyle. Do lutego 2019 wpływa na konto free 200 zł, co jest na pewno lepsze niż kubek termiczny, czy lichy powerbank, jak to zachęcają inni :) Ot taka promocja...

Kolega wyżej widzę naciął się na Millennium. Osobiście nigdy nie miałem styczności z tą instytucją, co swoją drogą jest też wymogiem podczas promocji, o której pisałem wyżej, nie można mieć wcześniej do czynienia z ich bankiem.
  Odpowiedz
Ja mam ing i byłabym zadowolona gdyby nie fakt, że zbyt często nawala im aplikacja mobilna. Ale jak sprawdzałam inne banki to nie znalazłam nic ciekawego - chciałam po prostu drugie, dodatkowe konto, jakby ing znów nawalił. Ale, albo trzeba mieć duże wpływy na konto w miesiącu, albo mają jakieś koszty... chciałam konto powiązane z oszczędnościowym, no ale jak niektóre banki pobierają opłaty za przelanie z oszczędnościowego na główne... jedyną w miarę rozsądną opcją na ten moment wydało mi się jeszcze pekao s.a. - ich warunki są najbardziej akceptowalne spośród tych co przejrzałam.
  Odpowiedz
Mam konto osobiste w banku Raiffeisen. Nie mam jakiś wielkich wymagań więc wystarczy mi że nie płacę za prowadzenie konta i za wypłaty z bankomatów. Mam też darmowy pakiet przelewów i mogę bankować przez smartfona. Jak dla mnie w sam raz.
  Odpowiedz
Ing najelpszy bank jak dotąd spośród tych z których korzystałem
  Odpowiedz
Najlepiej kierować się sondami w internecie, który bank jest najlepszy w danym lub poprzednim roku
  Odpowiedz