Najlepiej jakieś, filmik, porady, instrukcje,od czego zacząć miałbym?
Jaki polecacie Hosting na forum?
|
31.08.2013, 14:34
Tylko ktoś, musiałby mi pokazać jak to w tym zrobić takie forum, bo o ile wiem, jest to profesjonalny hosting oraz rozszerzony.
Najlepiej jakieś, filmik, porady, instrukcje,od czego zacząć miałbym?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Artykuły mówisz? przy czym nie znając HTML, to jest łatwe, ale artykuły będziesz miał słabe jak tego nie znasz.
Więc tak polecam, xaa.pl lub ugu czy cba.pl, wybierz te pierwsze jako coś lepsze, tylko że trzeba płacić, jeśli nie no to cba.pl, jest tyle tych hostingów np, yoyo.pl ![]() Pewnie wybierzesz biznes host, mhm... jeśli chodzi o silnik to proponuje mybb lub phpbb by przemo, łatwiejsze w obsłudze jak dla mnie, może phpbb3, zależ od gustu, polecam! Edit: Hakier, polecam tutoriale na youtube, pomocne. "Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
31.08.2013, 14:43
Dla mnie są to pierwsze lekcje z hostingu, nigdy nie robiłem forum na takiej bazie oraz zasadzie.Trochę jestem w szoku, co napisałeś wyżej.
Nie wiem czy dam rady, ale jak to się mówi: "Musi być ten pierwszy raz"
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
31.08.2013, 14:56
Aniodiable, najpierw wypróbuj, dowiedz się gdzie jest i co, załóż forum na czo.pl - silnik phpb by przemo, potem na 4um.pl - silnik phpbb3 i zobacz wszystko co i jak, zdecyduj się który jest według ciebie lepszy, załóż konto później na cba.pl czy co tam wybierzesz, wgraj odpowiedni silnik, albo na miejscu mybb, załóż forum testowe i kombinuj, ucz się!
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
Jak całkowicie nic nie ogarniasz, chcesz dosyć profesjonalnie etc. to polecam Hostinger (mój reflink chociaż to podobno ściema z tymi nagrodami ale to bez różnicy co rejestrujesz się z niego czy z głównej strony - nic za to nie płacisz: mychaty.vv.si/polecam.html ) - tam masz automatyczną instalacje silników pod stronę - czy chcesz forum, sklep czy bloga...
No więc polecam, sam korzystam i nie narzekam - bez reklam i DARMOWO!
31.08.2013, 17:56
Pamiętaj, najpierw załóż na jakimś darmowym hostingu, na początek proponowałbym pun.pl a potem coś z phpbb.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
Biznes-host.pl albo Linuxpl.com
Próbowałem już wiele hostingów i te dwa są idealne. Szybkie, najlepszy czas dostępności, najmniej awarii. To, że hosting jest profesjonalny tym się nie przerażaj. Jeśli stawiasz pierwsze kroki, wybierz Linuxpl.com Panel masz po polsku, gotowe aplikacje, które instalujesz jednym kliknięciem (w tym skrypty forów internetowych), cmsy jak Joomla, WP i inne. W każdej chwili masz po prawej w panelu do dyspozycji konsultantów, którzy odpowiadają na Twoje pytania praktycznie od razu. Prawdopodobnie nasze forum zostało by na tym hostingu, gdyby administracja była bardziej skłonna do negocjacji. Zdecydowanie bardziej elastyczna okazała się firma Biznes-host więc przenieśliśmy swoje zabawki na inny plac zabaw. ![]() Jak poznasz podstawy z zakresu obsługi kont hostingowych, ftp'ów itd, zdecydowanie polecę Ci Biznes-Host. Profesjonalne i bardzo szybkie serwery. Zdecydowanie mniej wodotrysków w panelu i więcej prędkości.
28.10.2013, 16:29
Zacznij od najtańszego konta hostingowego w hekko, za 4 dychy jakoś.
Sprawdź czy wykorzystujesz wszystkie parametry. Jak będzie potrzebne większe konto to wtedy zmień. Siedzę na innych serwerach od lat i jest ok.
07.11.2013, 16:26
Można postawić stronkę na Hekko. Instalujesz z automatu darmowy skrypt i wszystko śmiga.
Generalnie patrz przede wszystkim na stabilność serwera, ocenisz to po 2 tygodniach testu. Kasa też ważna, ale już mniej - po prostu stronka musi normalnie działać. |