Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jaki serwer do Uploadu obrazków do menu ?
Niebawem (może nawet dzisiaj) uruchomię specjalnie dla odjechanych forumowiczów hosting zdjęć. O szczegółach napiszę w momencie uruchomienia hostingu.
  Odpowiedz
Ja dodaję na swój hosting. Aktualnie przerabiam trochę skrypt hostingu obrazków, może nawet dam linka jak skończę :)
  Odpowiedz
Testowy hosting znajduje się tutaj http://viroos.webd.pl/ po zakończeniu testów hosting zostanie oddany do użytku dla odjechani.com.pl
  Odpowiedz
OFF Topic:

Zauważyłem mały błąd na przycisku Przeglądaj:

[Obrazek: image-F8A2_4DB86F89.jpg]

oraz miło by było gdyby był również dostępny BBCode w znacznikach tylko [img] dla umieszczania niepodlinkowanych obrazów.
  Odpowiedz
Sprawy techniczne hostingu tonyviroosa proszę poruszać w odpowiednim dziale i wątku.
  Odpowiedz
No nie do końca ImageShack jest taki super - chociaż u mnie normalne wyświetlają się grafiki z ImageShack (przez ok. 4 dni nie wyświetlały mi się żadne obrazki - ale po 4 dniach wszystko wróciło do normy). Oczywiście jest to nadal dobry hosting ale grafiki w formacie gif nie umieścisz na nim. Co prawda obsługuje ten format ale po wgraniu gifa animowanego (czyli typowego gifa) na ImageShack staje się on "nieruchomy" i tak też jest wyświetlany - i to nawet przy zarejestrowanym koncie (bo rejestracja jest darmowa). Tylko podniesienie statusu do konta "płatnego" umożliwia wstawianie animowanych gifów. Także polecam np. google picasa - aplikacja zintegrowana jest z usługą Picasa Web (hosting zdjęć) - wystarczy tylko założyć konto na google i swoje grafiki (w różnych formatach) można przetrzymywać bez limitów czasowych.
Zanim ktokolwiek odpisze, że się mylę - chodzi mi o ImageShack, to niech najpierw to sprawdzi (nawet przy zarejestrowanym koncie po wgraniu gifa - wyświetla się informacja - czerwonym kolorem, że animowane gify nie będą wyświetlane bez podniesienia statusu konta - oczywiście do płatnego).
  Odpowiedz