Przymierzam się do zakupu skutera i nie wiem czy muszę go rejestrować?
Jakie muszę mieć papiery w razie kontroli przez policję?
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Jakie papiery na skuter?
|
30.04.2012, 11:43
Cześć.
Przymierzam się do zakupu skutera i nie wiem czy muszę go rejestrować? Jakie muszę mieć papiery w razie kontroli przez policję?
Przyłącz się do Akcji zgłoś posta!
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
05.05.2012, 18:05
Pomyśl sobie tak tak jak byś jeździł autem niezarejestrowanym
trzeba zarejestrować i mieć przy sobie dowód pojazdu kartę motorową lub dowodzik w zależnosci od pojemnosci bo jesli większa nic 50ccm to juz prawko by sie zdało :] jesli coś źle mówię poprawcie mnie ![]()
19.05.2012, 19:57
Witam,
dokładnie tak jak napisał kolega w poprzednim poście. Aby legalnie jeździć skuterem (motorowerem) potrzebne są:
Jeśli masz 18 lat możesz poruszać się każdym motorowerem tj. motocyklem, quadem do pojemności nie przekraczającej 50 cmm. Powyżej tej pojemności wymagane jest prawo jazdy kat. A1 (do pojemności nie przekraczającej 125 cmm) oraz kat. A (do każdej pojemności). Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
|