Karta jest zintegrowana.
Płyta główna: Dell Inc. 0H8367
BIOS: Dell Inc. Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 A05
Przed instalacją nowego systemu sprawdziłem programem info tool i miałem taką informację: SoundMAX Digital Audio.
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Jakie sterowniki zainstalować?
|
Jakie zainstalowac sterowniki dźwięku?
Karta jest zintegrowana. Płyta główna: Dell Inc. 0H8367 BIOS: Dell Inc. Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 A05 Przed instalacją nowego systemu sprawdziłem programem info tool i miałem taką informację: SoundMAX Digital Audio.
Przyłącz się do Akcji zgłoś posta!
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Jeśli karta zintegrowana to potrzebujesz sterowniki płyty głównej.
Są też programy do automatycznego odnajdywania sterowników potrzebnych na Twojego PC'ta. Przykład tutaj: http://www.komputerswiat.pl/download/263...-3.61.aspx Pobierz ten sterownik (powinno działać): http://www.softwarepatch.pl/plik/4770/56...00-XP.html Mogę się mylić.
Yyyyy to niestety nie zdaje egzaminu.
Jak ja to mam zainstalować????
02.09.2011, 19:32
Dodam, że przy instalacji resetuje mi się komputer przed jej dokończeniem.
I nadal istnieje problem z niezaintalowanymi sterownikami. Wcześniej instalowałem sterowniki AC`97 Audio Controller. Jednak przed formatem używając programu Nero info tool odczytałem, że dźwiękiem zarządzają sterowniki SoundMAX Digital Audio. Teraz nie wiem jak to odwrócić żeby było dobrze. Używając Everesta widzę opis urządzenia: Intel 82801FB ICH6 - AC`97 Audio Controller [B1] Tak zgadza się trochę namieszałem. Czekam na waszą pomoc. Ale interesują mnie fachowe porady. Inne będę zgłaszał jako spam. Przyznaję, że tylko z dźwiękiem tak sobie pomieszałem. Reszta poszła bez problemu.
02.09.2011, 21:57
Jaki masz system operacyjny ? Miałem kiedyś coś podobnego.
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
02.09.2011, 22:02
(02.09.2011, 21:57)Motaro napisał(a): Jaki masz system operacyjny ? Miałem kiedyś coś podobnego. Zainstalowałem windows XP Professional sp3
02.09.2011, 22:22
Proszę bardzo sterowniki do Intel 82801FB ICH6 http://www.shareware-pl.com/lv/group/vie...roller.htm
P.S. Instalując sterowniki najpierw należy zainstalować sterowniki do chipsetu płyty głównej a dopiero później do karty muzycznej. Restart komputera podczas instalowania sterowników to rzecz normalna i często występuje, należy zaczekać aż komputer się zrestartuje i dokończy instalację sterownika.
Po skorzystaniu z porad tonyviroosa stwierdzam, że dźwięk wydobywa się z głośników.
Wielkie dzięki Tony.
|