Jakie urządzenie wielofunkcyjne wybrać? Najlepsza firma.
|
Cześć. Zamierzam kupić "trzy w jednym" czyli drukarkę,skaner,ksero. Chciałbym Was zapytać o zdanie, jaką firmę polecacie ? Oczywiście chodzi o taką by cena nie była wygórowana. Słyszałem, że lepiej kupować sprawdzone produkty, ponieważ niektóre firmy robią takie produkty, które po tygodniu całkowicie wysiadają.. Jaka jest Wasza opinia ? Może ktoś posiada jakąś i podzieli się swoimi relacjami ?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
21.09.2012, 20:11
Tylko i wyłącznie Brother, żadnych HP, Canon, tylko Brother. Kup, a się nie zawiedziesz.
21.09.2012, 20:38
Powiem tak, miałem HP - totalny niewypał. Drukarka popsuła się a w zasadzie nie sama
drukarka a .. i tu uwaga - podajnik papieru. W tym momencie wymiana jest kompletnie nieopłacalna. Osobiście nie jestem za urządzeniami typu "3 w jednym" ale zauważyłem że w biurach, szkołach coraz częściej pojawia się firma Brother (niby amerykańska) więc może to właśnie w ich urządzenia warto zainwestować. Ceny są porównywalne, jak nie mniejsze do HP'ków. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
21.09.2012, 20:45
Dokładnie jak poprzednicy odradzam ci HP.
Posiadając urządzenie "3 w jednym" firmy EPSON jestem zadowolony. Działa bez problemu do dziś od 5 lat ![]()
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
21.09.2012, 21:36
Kilka miesięcy temu również stałem przed takim wyborem i postawiłem na firmę Canon. Bardzo sobie chwalę. Zero awarii, jakość druku na wysokim poziomie (zależy to od modelu), łatwa instalacja, po prostu zero problemów. Gorąco polecam.
Ja również jestem za Brother'em. Sporo drukarek zajechałem w swoim życiu, jednak ta marka, to twardzizna. Zero awarii, niska cena, tanie tusze, prosta obsługa... W ogóle człowiek zapomina, że ma drukarkę. Klikasz tylko "drukuj", moment i masz
![]()
22.09.2012, 00:21
Brother - mam to w pracy i dziennie drukuję kilkanaście stron.
Dokładnie mam model DCP-J125: ![]() Tusze bardzo tanie, stosunek jakości do ceny wzorowy. Od 2 lat w firmie ani razu się to nie zepsuło więc wyrabiany sobie zaufanie do tej marki. A zatem śmiało polecam z własnego doświadczenia. Obsługa wręcz banalna.
19.06.2015, 12:20
Jeszcze zależy czy się szuka urzadzenia do użytku domowego, zzy raczej do firmy. Ja mogę się wypowiedzieć odnośnie drukarek do firmy. Moim zdaniem nie opłaca się kupować małych urzadzeń, tylko od razu coś konkretnego. My kupiliśmy małego Brothera i teraz palnujemy wymianę, bo nie jest wystarczający. My akurat wybieramy już prawie na 100% Nashuatec SP4400S za 1950 zł z oferty Euroimpex. podobno dobry sprzęt a my akurat trafiliśmy na promocję
![]()
19.06.2015, 14:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.06.2015, 15:11 przez Swordancer.)
Ja używam Canon Pixma MG5550. To połączenie skanera i kolorowej drukarki atramentowej. Jej osiągi nie są imponujące, drukarka drukuje powoli, ale jak na razie nie miałem z nią żadnych, absolutnie żadnych problemów technicznych. Jakość druku kolorowego jest w porządku, chociaż nadaje się wyłącznie do zwykłego kolorowego druku dokumentów. Do tej drukarki można kupić bardzo tani i dobrej jakości tusz, mogę Wam śmiało napisać, że nie kończy się szybko, oraz zapewnia druk na poziomie oryginałów, kosztuje ok 35 zł z przesyłką za dwa zestawy. Drukarka działa mi przez WIFI bezprzewodowo, ma sporo ciekawych funkcji, można na niej nawet internet przeglądać, wysyłać skany bezpośrednio do komputera lub sieci, skany są również powolne, ale ogólnie wystarczy do zastosowań domowych, czy studenckich całkowicie, a dzisiaj najważniejszym czynnikiem przy wyborze drukarki powinny być tusze i ceny ich zamienników w stosunki do jakości plus jakość samej drukarki (w mojej nie jest imponująca sądząc po jakości obudowy, ale jak na razie daje radę), bo eksploatacja domowych drukarek może stać się całkowicie nieopłacalna. Odradzam zakup drukarek marki HP, produkuje się je wyłącznie w celu zysku na tuszach i niestety często przy aktualizacjach, nie można korzystać z naszych sprawdzonych zamienników. Tam gdzie Brother czy Canon pozwolą korzystać z zamienników technicznie (niekoniecznie uznają po tym gwarancję), tam HP będzie utrudniał, to do maksimum zmuszając nas do przepłacania za tusze, gdzie cena zastawu tuszy czasami przekracza cenę drukarki.
W niektórych przypadkach, zależnie od naszych potrzeb, faktycznie sprzęt za 1500-2500 zł okaże się tańszym rozwiązaniem w skali czasu od zwykłej domowej drukarki, jeśli w naszym domu drukuje się na dużą skalę. Ja przy druku rzędu 50-80 kartek miesięcznie spokojnie daję radę na swojej i koszty nie są wysokie ponieważ znalazłem już idealne dla mnie tusze, oczywiście kolorowe. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości