Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

KOT Jarosława Kaczyńskiego - ALIK - w szpitalu: Polacy są wstrząśnięci!
Wiadomość o ciężkiej chorobie ulubieńca prezesa PiS wstrząsnęła całym krajem! Dla części Polaków leczenie zwierzaka za grube pieniądze w luksusowej klinice to zwykłe szaleństwo. Dla innych troska Jarosława Kaczyńskiego o kota Alika świadczy o jego wrażliwości i dobrym charakterze.
Alik cierpi na przewlekłą chorobę nerek, na którą będzie musiał się leczyć do końca swoich dni. Ostatnio jego stan stał się na tyle poważny, że wierny kompan Kaczyńskiego musiał trafić do specjalistycznej lecznicy. I to nie byle jakiej. Bowiem doba w luksusowej klinice dla zwierząt kosztuje ok. 150 zł. Ta informacja wywołała dyskusję.
- Jako Palikot zawsze byłem za kotami, ale Kaczyński najwyraźniej "ma kota". Taką opieką nie są otoczeni pacjenci w polskich szpitalach. Ciekawe z czyich pieniędzy płaci za leczenie swojego pupila, bo zawsze wydawał publiczne - atakuje Janusz Palikot. Ale nawet wśród politycznych przeciwników znaleźli się tacy, którzy rozumieją troskę, jaką roztacza nad starym kocurem. - Opieka nad Alikiem dobrze o nim świadczy. Kto w swoich czynach wyraża opiekuńczość do zwierząt, nie może być zły dla innych ludzi - mówi Eugeniusz Kłopotek z PSL.

Współczują Kaczyńskiemu...

Alicja Barszcz (53 l.) z Warszawy:
- Uważam, że to dobrze, że pan Jarosław leczy swojego kota. W końcu to żywe stworzenie. Każdy wydaje tyle, na ile go stać.

Irena Frankowska (53 l.) z Sopotu:
- Pan Jarosław to wrażliwy człowiek, któremu los zwierząt nie jest obojętny. Dobrze, że się zajmuje Alikiem i nie żałuje na niego pieniędzy.

Źródło:
se.pl/wydarzenia/kraj/polacy-wstrzasnieci-losem-kota-alika_197158.html
  Odpowiedz
Ja nie widzę nic w tym śmiesznego również mam psa i jest dla mnie jak człowiek. Więc bliskie współczucie jest jak najbardziej normalnym ludzkim odczuciem.
  Odpowiedz
Nie rozumiem, czy mamy potępiać Kaczyńskiego za współczucie dla stworzenia które towarzyszyło mu przez lata?Czy raczej współczuć Palikotowi za jego brak zrozumienia dla uczuć innych ludzi.Chyba raczej to drugie.Osobiście miałem kiedyś psa myśliwskiego który uległ wypadkowi (samochód zmiażdżył mu prawą łapę ) weterynarz chciał go uśpić,ale się uparłem i pies przez wiele lat żył i dobrze mu się wiodło.I mimo że trzeba było mu uciąć dwa palce biegał jak błyskawica.Gdybym zgodził się go uśpić,to chyba bym sobie tego nigdy nie wybaczył.Dlatego Pan Kaczyński zyskał teraz w moich oczach i to bardzo.Pozdrawiam wszystkich miłośników zwierząt i tych małych i tych dużych.
  Odpowiedz
Wszyscy macie racje, sam mam psa i nie wybaczył bym gdyby coś mu się stało.
On jest dla mnie kolejnym członkiem rodziny. :placz
  Odpowiedz
Ja również mam psa, wcześniejszego psa leczyłem w klinie i wydałem sporo pieniędzy aby go wyleczyć (niestety nie udało się i musiał zostać uśpiony)
To że Kaczyński dba o swojego kota to nie jest dla mnie dziwne, mimo że reszta jego czynów jest dla mnie całkowicie niezrozumiała
  Odpowiedz
Z nie najwyższej emerytury leczyłem swoją ukochaną sunię, zeszła na moich rękach.
Koszta - jak dla mnie - były poważne.
Obecna emerytka i 6 miesięczny terrier dzielą ze mną emeryturę.
Pana Jarosława Kaczyńskiego szanuję jako przywódcę,
przez swój stosunek do zależnego od Niego zwierzęcia zyskał w moich oczach.
Wolał bym aby nie prowokować dyskusji, które nas podzielą.
Chyba nikt z nas nie chce osiągnąć nobilitacji na "Yntelygenta" za wszelką cenę.
Serdecznie pozdrawiam i przekazuję znak pokoju.

Dziadek Zbyszek. ;)
  Odpowiedz