Kapusie na Chomikuj.pl
|
01.08.2011, 19:31
Mi się wydaje że admini automatycznie ukrywają pliki z prawami autorskimi na chomikuj i informują nas "po fakcie" a nie każą coś usuwać.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
01.08.2011, 19:45
Na szczęście to był w miarę ugodowy liścik. Cytuję:
"Witamy! Otrzymaliśmy zgłoszenie, iż na Twoim Chomiku znalazły się nieautoryzowane pliki chronione prawem autorskim: Wojna żeńsko-męska (Lektor PL).avi (folder: Wojna żeńsko-męska) Wydawca lub dystrybutor tych plików skierował do nas prośbę o uniemożliwienie dostępu do tych plików. Zależnie od decyzji wydawcy, pliki zostały usunięte lub zablokowane. W przypadku blokady nie będą one widoczne dla innych użytkowników, niż właściciel konta. Przy każdym takim pliku znajduje się stosowna informacja. W razie pytań lub wątpliwości na przyszłość zajrzyj do przewodnika o prawach autorskich (w stopce portalu). Upewnij się, czy pozostałe pliki na Twoim koncie nie naruszają praw autorskich. Jeśli masz wrażenie, że pliki zostały omyłkowo zablokowane, napisz nam o tym odpowiadając na tę wiadomość. Opisz dokładnie o które pliki chodzi, wskaż ich lokalizację i dokładnie wyjaśnij, dlaczego uważasz, że to pomyłka. Pragniemy również przypomnieć, że próby obejścia blokady lub ponownego umieszczania nieautoryzowanych plików chronionych prawem autorskim jest niezgodne z regulaminem i może spowodować zablokowanie lub usunięcie konta. Dziękujemy za zrozumienie. Pozdrawiamy, Zespół Chomikuj.pl -- Wiadomość wygenerowana automatycznie. Informujemy, iż zastosowana procedura stanowi jedynie realizację prawnych obowiązków podmiotu świadczącego usługi hostingowe jakim jest Chomikuj.pl - nie jest to wypowiedź ani w sprawie legalności lub braku legalności rozpowszechniania konkretnych plików, ani też sytuacji prawnej użytkowników Chomikuj.pl " Ciekawe, co ? Ja tu czuję swąd kapusiów ...
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
02.08.2011, 01:03
Ja już sporo tego dostałam, i to jest wiadomość generowana automatycznie. Nie znam się na takich bajerach, ale oni chyba skanują chomikuj w poszukiwaniu plików które dany wydawca zgłosił jako "jego własność" . I to na pewno nie jest robota kapusiów.
02.08.2011, 11:19
Kapusie też "pomagają" administracji w wyszukiwaniu osób z nielegalnymi (czyt. Zgłoszonymi przez platformę wydawców) plikami. Sam spotkałem się z takim przypadkiem kapusia. Miałem małego chomiczka i film wojna żęsko męska został dopiero wczoraj zablokowany. Byłem jednym z ostatnich posiadających ten film.
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
02.08.2011, 12:38
|