Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kapusie na Chomikuj.pl
Mi się wydaje że admini automatycznie ukrywają pliki z prawami autorskimi na chomikuj i informują nas "po fakcie" a nie każą coś usuwać.
  Odpowiedz
Na szczęście to był w miarę ugodowy liścik. Cytuję:

"Witamy!

Otrzymaliśmy zgłoszenie, iż na Twoim Chomiku znalazły się nieautoryzowane pliki chronione prawem autorskim:

Wojna żeńsko-męska (Lektor PL).avi (folder: Wojna żeńsko-męska)

Wydawca lub dystrybutor tych plików skierował do nas prośbę o uniemożliwienie dostępu do tych plików.

Zależnie od decyzji wydawcy, pliki zostały usunięte lub zablokowane. W przypadku blokady nie będą one widoczne dla innych użytkowników, niż właściciel konta. Przy każdym takim pliku znajduje się stosowna informacja.

W razie pytań lub wątpliwości na przyszłość zajrzyj do przewodnika o prawach autorskich (w stopce portalu). Upewnij się, czy pozostałe pliki na Twoim koncie nie naruszają praw autorskich.

Jeśli masz wrażenie, że pliki zostały omyłkowo zablokowane, napisz nam o tym odpowiadając na tę wiadomość. Opisz dokładnie o które pliki chodzi, wskaż ich lokalizację i dokładnie wyjaśnij, dlaczego uważasz, że to pomyłka.

Pragniemy również przypomnieć, że próby obejścia blokady lub ponownego umieszczania nieautoryzowanych plików chronionych prawem autorskim jest niezgodne z regulaminem i może spowodować zablokowanie lub usunięcie konta.

Dziękujemy za zrozumienie.

Pozdrawiamy,
Zespół Chomikuj.pl
--
Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Informujemy, iż zastosowana procedura stanowi jedynie realizację prawnych obowiązków podmiotu świadczącego usługi hostingowe jakim jest Chomikuj.pl - nie jest to wypowiedź ani w sprawie legalności lub braku legalności rozpowszechniania konkretnych plików, ani też sytuacji prawnej użytkowników Chomikuj.pl "

Ciekawe, co ? Ja tu czuję swąd kapusiów ...
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
  Odpowiedz
akurat to każdy chyba dostaje ;p
---
  Odpowiedz
Ja już sporo tego dostałam, i to jest wiadomość generowana automatycznie. Nie znam się na takich bajerach, ale oni chyba skanują chomikuj w poszukiwaniu plików które dany wydawca zgłosił jako "jego własność" . I to na pewno nie jest robota kapusiów.
  Odpowiedz
Kapusie też "pomagają" administracji w wyszukiwaniu osób z nielegalnymi (czyt. Zgłoszonymi przez platformę wydawców) plikami. Sam spotkałem się z takim przypadkiem kapusia. Miałem małego chomiczka i film wojna żęsko męska został dopiero wczoraj zablokowany. Byłem jednym z ostatnich posiadających ten film.
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
wojna żęsko męska a u mnie jeszcze jest wiedzmina 2 jak mi zablokowali to zrobiłam teraz tak Wiedź: Zab Kr (2011) na razie nie blokują

[Obrazek: 22222222222222222222222i.jpg]
  Odpowiedz