Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Karta graficzna nie jest obsługiwana przez grę
Siema, mam problem z grą. Zainstalowałem Medal of Honor Aribove, czy jak to się tam nazywa. Zrobiłem cracka i po odpaleniu gry wyświetla mi się komunikat "Twoja karta graficzna nie jest obsługiwana".

Macie jakiś pomysł, żeby gra działała?
  Odpowiedz
Moim zdaniem karta jest nieodpowiednia. Może masz GeForce, a potrzebna jest Nvidia? Myślę, że zmiana sterowników by tu pomogła.
  Odpowiedz
Może DirectX spróbuj zainstalować oraz najnowsze sterowniki do grafiki ?
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Poczytaj sobie, że nie wszystkie karty graficzne z laptopów są do zagrania w MoH Airborne.
  Odpowiedz
Opisz jaki masz sprzęt, bo inaczej nie ruszę z odpowiedzią konkretną.
  Odpowiedz
(27.11.2012, 16:42)VanPure napisał(a): Moim zdaniem karta jest nieodpowiednia. Może masz GeForce, a potrzebna jest Nvidia? Myślę, że zmiana sterowników by tu pomogła.

Nvidia to producent kart graficznych a GeForce to nazwa ich procesorów graficznych.
Czyli można powiedzieć jedno i to samo.

Na początek podaj specyfikacje sprzętu, zaktualizuj sterowniki.
Być może Twój komputer nie spełnia wymagań technicznych. Możesz zmienić
widzialną dla komputera nazwę karty i gra uruchomi się tylko co z tego skoro i tak
nie będzie wyrabiać. Ale tak jak pisałem wyżej podaj specyfikacje komputera,
to porównamy ją z wymaganiami.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Jeśli uruchamiasz grę na laptopie spróbuj prawym guzikiem myszy na ikonce od gry i wybierz "uruchom z procesorem graficznym" -> "procesor nvidia o dużej wydajności".
Czasem po instalacji nowej gry, zwłaszcza pirata laptop próbuje ją uruchomić na karcie zintegrowanej i trzeba wymusić uruchomienie na normalnym GPU.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości