Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Dziś chcąc przełożyć kartę z starej i nieżywej noki na 2 telefonie wyskakiwał błąd.
Przełożyłem kartę do innej noki a ona wołała o hasło - problem w tym, że za chiny nie zgadnę tego hasła ponieważ go nie zakładałem ! Nawet nie wiedziałem, że się da zrobić hasło na kartę microsd.
Na zdechłym już telefonie karta była czytana normalnie...
Napisz jaki jest model padniętego telefonu, do jakiego najpierw wkładałeś kartę (po wyjęciu z padniętego), do jakiego na końcu włożyłeś (ten który zawołał o hasło).
Napisz czy w którymś z telefonów do których wkładałeś kartę była wcześniej inna karta.
Możliwe że w telefonie który pokazywał błąd była wcześniej karta z hasłem i po włożeniu nowej karty soft telefonu zgłosił błąd, po włożeniu karty do kolejnego telefonu pojawiło się pytanie o hasło (to tylko moja teoria).
Hasło do karty zapisywane jest w telefonie i w pliku na karcie, można je złamać (rozkodować) ale jeśli nie masz specjalnego czytnika kart (koszt około 1000zł) to nic nie zdziałasz.
Napisz mi modele telefonów to może uda mi się coś wykombinować.
03.06.2011, 01:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2011, 01:32 przez KruchyFix.)
Karta była kiedyś w noki 3110c, która dziś prawie nie żyje - Nie ma wyświetlacza obudowy oraz włącznika Ale udało się odpalić i podłączyć do PC - normalnie wyczytałem pliki z karty.
Potem trafiła ona do nowego samsunga diva s7070, który wywalał błąd i próbował ją formatować.
Następnie trafiła do innej noki - nie znam modelu, telefon znajomej - wołał o hasło.
Przeczytałem w internecie masę tematów na ten temat...
Jeśli tak jak piszą wystarczy sformatować tą kartę przez nokię z serii E to tak zrobię (one ponoć nie wołają o hasło).
Jeśli nie to kupię nową, przecież to tylko karta pamięci