Dzisiaj ja ubierałem choinkę i założyłem wszystkie lampki, gwiazdy i wszelkie ozdoby.
Choinki oczywiście mam sztuczne, dla mnie to dziwne że ścinają niewinne drzewko by przez 2 tygodnie czuć zapach w domu. Jakie jest wasze zdanie n ten temat?
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Kiedy ubieracie choinkę/jaką sztuczną czy naturalną?
|
20.12.2012, 18:47
Witam, kiedy ubieracie choinkę i jaką sztuczna czy naturalną??
Dzisiaj ja ubierałem choinkę i założyłem wszystkie lampki, gwiazdy i wszelkie ozdoby. Choinki oczywiście mam sztuczne, dla mnie to dziwne że ścinają niewinne drzewko by przez 2 tygodnie czuć zapach w domu. Jakie jest wasze zdanie n ten temat? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
20.12.2012, 18:51
Ja jutro będę ubierał sztuczną ;]
W tamtym roku miałem żywą choinkę i później wszystkie igły poopadały, było więcej zachodu niż ...
20.12.2012, 18:56
U mnie również sztuczna. Tak jak powiedział WazzUp, może i jest ten zapach dzięki żywej choince ale igły lecą jak szalone
Choinkę ubieram prawdopodobnie w niedzielę "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
20.12.2012, 18:59
U mnie też sztuczna. Miałem 2 lata temu żywą .. mam na dodatek psa i tyle igieł, że masakra, a na dodatek wszystko rozniesione po całym domu przez psa.
Choinka ubrana od soboty
U nas mamy sztuczną jak co roku. Szkoda drzew.
W sumie to tylko dla ludzkiej próżności. Później tylko leżą na śmietnikach porzucone i pozbawione obłudnego ciepła rodzinnego. Ja mam nawet ozdoby z czasów mojego dzieciństwa. Czasami coś nowego dokupimy, ale nie szalejemy z tym. W tym roku Święta u mnie będą bardzo skromne więc choinka nie będzie miała nic nowego, ale nie omieszkam pstryknąć jej fotki. Maci ubrana choinkę? Pokażcie ją tutaj: http://odjechani.com.pl/Thread-24-12-201...ny-konkurs Przy okazji jeszcze można coś zyskać. P.S. Swoją choinkę ubiorę może jutro.
20.12.2012, 23:03
U mnie ubrana zostanie prawdopodobnie w niedzielę. Sztuczna.
20.12.2012, 23:13
Chyba będę jako jedyny, ale u nas zawszę ubieramy żywą i w tym roku pewnie też tak będzie Najprawdopodobniej będziemy ją przystrajać w sobotę.
20.12.2012, 23:30
U mnie zawsze jest żywa, mówcie co chcecie, że szkoda drzew, że igły lecą, ale ja sobie sztucznej nie wyobrażam. Tak właściwie to ja mam w domu przynajmniej 2 choinki (nie licząc tych udekorowanych na dworze). W salonie MUSI być żywa choinka - wstawiamy ją do doniczki i podlewamy, więc nie traci igieł i moja główna choinka zawsze jest ogroooomna. Druga, taka mała sztuczna też jest, ale najważniejsza jest ta w salonie. I tu nie chodzi o to, że pachnie, po prostu jest prawdziwa, a nie jakiś tam plastik.
24.12.2017, 08:31
Jaka jest u Was w domu?
U mnie żywa, mała. Drzewko stoi na regale. Mama uznała, że mała jest lepsza pod względem poruszania się po domu. Mysle, że nie byłoby problemu z świerkiem na 150cm, ale jednak. Brat przyniósł juz 10 grudnia. W gorącej wodzie kompany Moim zdaniem zbyt wczesne ubranie choinki psuje klimat świąt. Drzewko stoi gdzieś do 10 stycznia może. Święta się kończą, Sylwester, Nowy Rok, Trzech Króli i choinke ciach z domu. Nawet powinna stać do 2 lutego, kiedy się kończy okres świąteczny w Kościele. Zapraszam do udziału w dyskusji. Może u niektórych z Was nie ma jeszcze choinki w domu, a dopiero lada chwila wybieracie się po nią, czy też całkowicie rezygnujecie z niej szkodując stosu igieł na dywanie. "Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
|