Składniki na 4 porcje:
- 500 g ziemniaków,
- cebula,
- 400 g kiełbasek,
- 2 łyżki oleju,
- łyżka przecieru pomidorowego,
- łyżka słodkiej papryki,
- słoik (850 ml) kiszonej kapusty,
- łyżeczka suszonego oregano,
- sól, pieprz,
- oregano do dekoracji
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, kiełbaski na plasterki. Na rozgrzanym oleju przesmażyć kiełbaski i zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć ziemniaki i cebulę. Dodać przecier pomidorowy i paprykę. Zalać bulionem i gotować 10 minut. Paprykę pokroić w paski i dodać wraz z kapustą i oregano. Gotować jeszcze 10 minut. Dodać kiełbaski. Doprawić solą i pieprzem..
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 2140 kJ/511 kcal