Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


Kaszanka z kapustą kiszoną
#1
[Obrazek: Kaszanka_kapusta_kiszona_5271622.jpg]
Składniki na 4 porcje:

- 2 średniej wielkości cebule,
- 1 jabłko,
- 20 g sklarowanego masła,
- słoik kiszonej kapusty (850 ml),
- 1/8 l bulionu (instant),
- 4 ziarna jałowca,
- 2 listki laurowe,
- 200 g kaszanki,
- pietruszka do dekoracji

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w krążki, jabłko w plasterki. 10 g masła roztopić i przesmażyć połowę cebuli i jabłka. Dodać kapustę i zalać bulionem. Dodać ziarna jałowca i listki laurowe. Dusić ok. 15 minut. Kaszankę pokroić w plasterki i krótko przesmażyć na 10 g masła. Zdjąć z patelni i przesmażyć pozostałe krążki cebuli i jabłka. Kaszankę, przesmażoną cebulę z jabłkiem wykładać na kapustę i dekorować pietruszką. Można podawać ze słonymi precelkami.

Czas przygotowania: 35 minut

Jedna porcja zawiera: 1340 kJ/320 kcal
  Odpowiedz


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Fasola z kapustą Karol 0 2 234 14.12.2011, 21:08
Ostatni post: Karol
  Pierogi z kapustą i grzybami (ok. 50 sztuk) Karol 0 2 548 14.12.2011, 12:20
Ostatni post: Karol
  Kociołek z ziemniakami i kapustą Karol 0 3 778 26.05.2011, 08:23
Ostatni post: Karol
  Mięsna potrawka z pieczarkami i kapustą włoską Kucharek 0 1 502 29.03.2011, 21:23
Ostatni post: Kucharek

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości