Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kolejna nowość na chomiku - blokada zmiany rozszerzenia pliku.
Beata to widocznie jesteś mało spostrzegawcza :D
  Odpowiedz
(18.04.2011, 18:39)Beata napisał(a): Mam chomika od września 2008 i nie widziałam tam takiej opcji nigdy.

becia ja też mam od września 2008 roku :)
---
  Odpowiedz
Opcja zmiany rozszerzenia była ale została zablokowana (nie pamiętam kiedy dokładnie, na pewno w 2010 r) ponieważ można było w łatwy sposób pobierać pliki za free. Wystarczyło zachomikować plik do siebie, zmienić rozszerzenie z avi na mp3, włączyć podgląd (dokładnie wtedy włączało się odsłuchiwanie naszego zmienionego mp3) i tym sposobem film można było pobrać za free programem do przechwytywania strumienia ponieważ pliki z rozszerzeniem mp3 ładowały się całe do pamięci a nie 10 minut.

P.S
Z całym szacunkiem ale zanim napiszecie komuś, że pisze głupoty/brednie itp. najpierw sprawdźcie to 2 razy czy ktoś nie ma racji w tym co pisze.
  Odpowiedz
Tak zgadzam się z Tonym i Kerr była taka możliwość,i faktycznie najpierw proszę sprawdzać informacje a potem komuś mówić że nie ma racji.
  Odpowiedz
Popieram Tonego i Kucharka nim się coś komuś zarzuci powinno się sprawdzić czy ten ktoś mówi prawdę.

Baronie aż mnie dziwi fakt że prowadzisz bloga o tematyce chomika a nie wiedziałeś o tym że istniała taka opcja :D
  Odpowiedz
(19.04.2011, 07:13)kerrax napisał(a): ...nim się coś komuś zarzuci powinno się sprawdzić czy ten ktoś mówi prawdę...

Dobra, dobra.
Nikt nie jest bez winy.
To my zostaliśmy wprowadzeni w błąd bo obowiązkiem autora niniejszego wątku było sprawdzenie wiarygodności podawanych informacji.
Nieprawdą było iż administracja chomikuj.pl niedawno wyłączyła opcję zmiany rozszerzenia skoro taka zmiana nie jest już widoczna od zeszłego roku.
Ci którzy założyli konta dużo wcześniej a nie używali tej opcji i jej nie znali są niewinni bo od samego początku zostali wprowadzeni w błąd (tak jak ja i inni).
  Odpowiedz
Potwierdzam, na początku było ale już dawno to zablokowali :D
  Odpowiedz