Dokładnie tak samo pomyślałem jak kolega wyżej, cena dobra jak za opisany sprzęt jednak dużo ryzykujesz kupując używany zasilacz na allegro jak już to nowy choć i tak polecałbym kupować akurat tą część nową ze sklepu gdzie w razie czego mamy gwarancję.
Pamiętaj, że zasilacz może ci spalić wszystkie pozostałe podzespoły dlatego akurat na nim nie polecam oszczędzać tak samo kupować wbudowane w obudowę.
Ja gdy kupowałem swój komputer też kierowałem się tą stroną ale znalazłem potem trochę tańszą w mojej okolicy i tak kupiłem większość części a na morele tylko dysk i procek. Fakt faktem przez dosyć długi czas ceny się utrzymywały a nie jak to ma miejsce po kupowaniu w powiedzmy media markt gdzie za 1 część płacimy na "promocji" powiedzmy 400 zł za tydzień patrzymy w necie z ciekawości a cena wynosi 249 zł
Również polecam kupowanie w sklepach internetowych oraz w allegro(oprócz zasilacza), dodam też, że dysk twardy też lepiej kupić nowy niż używany ze względu na możliwe błędne sektory na dysku, tak samo obudowa zawsze nowa, bo nigdy nie wiadomo w jakim jest dokładnie stanie, a cena nowej to wcale nie majątek.
Osoby , które się nie znają często kupują komputery w hipermarkecie na promocji ( promocje tam są 24h/7dni w tyg) zamiast kupić w internecie części, gdzie w wielu teraz serwisach, pomogą wam dobrać części a nawet złożą wam komputer i wyślą do domu i wyjdzie o wiele taniej niż w hipermarketach.
PS. Co się stało z media markt kiedy była jeszcze reklama "nie dla idiotów" promocje rzeczywiście były promocją a teraz jak przyjeżdżam na "promocję" to ceny w najlepszym razie są jak w sklepach internetowych a czasem nawet 50% (na promocji) większe ceny.