Pomimo faktu,że wokalista Klaus Maine ma już 64 lata, lider i gitarzysta Rudolf Schenker 63. ,a gitarzysta solowy Matthias Jabs 57. to na scenie artyści potrafią dać niesamowicie energetyczny show.
Na koncercie, obok kompozycji z ostatniej płyty ,,Sting in the taill'', usłyszymy największe przeboje zespołu z ,,Rock you like a hurricane'', ,,Blackout'', ,,Still loving you'' i ,,Wind of change'' na czele. Scorpions już nieraz grali w naszym kraju i zawsze było to wielkie wydarzenie muzyczne. A czy ktoś z Was się wybiera na prawdopodobnie ich ostatni koncert w Polsce?
W imprezie wezmą udział również polskie zespoły – Big Cyc i Maciej Maleńczuk z grupą Psychodancing. Dobór tych supportów dość dziwny – nie lepiej było dobrać coś bardziej rockowego?
A Wy kiedy zetknęliście się z muzyką Skorpionów i jak ją oceniacie? Ja pamiętam jak jak pierwszy raz usłyszałem w podstawówce ich album ,,Crazy world'' – wtedy wiedziałem,że muszę ich poznać lepiej. Niebawem zebrałem więc ich całą dyskografię – a właściwie wówczas jeszcze kasetografię:-) Zapraszam do dyskusji.
Więcej informacji o koncercie znajdziecie na : wrockfest.pl