Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Konfiguracja utorrenta Pomocy!
Witam, 
Zna się ktoś z odjechanych na torrentach?
Mam dziwny problem.
Próbując pobrać plik, pokazuje mi "tracker wyłączony", zaś na innym sprzęcie wszystkie działają... testowałem tn sam program i ten sam plik na dwóch różnych komputerach. Jeden na serwerze we Francji, drugi mój prywatny w polsce. 
Na serwerze we Francji mam powyłączane trackery a tutaj normalnie... Może mi ktoś powiedzieć czego to może być wina? Może użyć proxy w utorrencie? W systemie ni nie zmienię bo admin po blokował niestety bo to serwer SHELL. A może to wina portu? mam ustawiony jeden zamiast losowy więc nie wiem... Osobiście nie korzystałem nigdy z tego programu tylko z bit comet, więc się nie znam.... Zna się ktoś? Ktoś doradzi?
  Odpowiedz
z reguły wiadomo że administratorzy kont shell blokują publiczne trackery. Poszukaj tych plików na prywatnych trackerach lub po prostu dogadaj się z adminem shella aby ten wyłączył blokadę, niestety sam nic nie zrobisz bo musisz mieć dostęp do praw administratora jeśli to serwer na windowsie lub dostęp root jeśli na linuxie :)
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
  Odpowiedz
A zdziała coś prywatny adres proxy z uwierzytelnianiem? Serwer jest na windowsie :/
  Odpowiedz
(20.11.2015, 12:52)pandokti napisał(a): A zdziała coś prywatny adres proxy z uwierzytelnianiem? Serwer jest na windowsie :/

Nic nie zdziała bo jeśli admin serwera jest kumaty to zablokował dostęp do IP publicznych trackerów więc się nie połączysz.
Żaden szanujący siebie i klientów admin nie pozwoli na dostęp do publicznych trackerów z wielu względów ale przede wszystkim chodzi tutaj o zachowanie bezpieczeństwa i stabilności łącza.
  Odpowiedz
(22.11.2015, 22:18)szalony napisał(a):
(20.11.2015, 12:52)pandokti napisał(a): A zdziała coś prywatny adres proxy z uwierzytelnianiem? Serwer jest na windowsie :/
Nic nie zdziała bo jeśli admin serwera jest kumaty to zablokował dostęp do IP publicznych trackerów więc się nie połączysz.
Żaden szanujący siebie i klientów admin nie pozwoli na dostęp do publicznych trackerów z wielu względów ale przede wszystkim chodzi tutaj o zachowanie bezpieczeństwa i stabilności łącza.
Czyli nie mam szans ominięcia tego?
  Odpowiedz
Jeśli admin zablokował publiczne trackery to nie ma szans ominięcia tej blokady.
  Odpowiedz