Co o tym sądzicie?
Korea Północna szykuje się do wojny?
|
26.03.2013, 17:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.03.2013, 17:25 przez Swordancer.)
Nie podoba mi się to co wyprawiają ostatnimi czasy. Te wszystkie prowokacje i testy broni nuklearnych są niepokojące. Zastanawiam się co daje im taką pewność siebie, że grożą USA. Cholera wie co tam to militarne i komunistyczne państewko zmajstrowało ostatnimi czasy. Oni od lat testowali na ludziach różne bronie chemiczne i biologiczne, a to nie wróży nic dobrego. Dało mi to ostatnio sporo do myślenia. Może to czysta prowokacja, a może coś więcej, bo czego można się spodziewać, po takim zniewolonym przez komunistów narodzie...
Co o tym sądzicie? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Uważam, że nie ma za bardzo co przesadzać. Korea tylko straszy, bo muszą pokazać, że nikogo się nie boją, ale w rzeczywistości nie są gotowi na żadną wojnę.
16.04.2013, 23:55
Są pewni że USA nie wypowie im wojny z powodu paru prowokacji, ale pewnie ma to na celu wzbudzenie zainteresowania na świecie. Możliwe też że tymi nuklearnymi działaniami chcą odciągnąć uwagę od innych tego typu działalności. W Korei Pł. lata testowano broń chemiczną i biologiczną na ludziach. Nie wiadomo co tam kryją w tych swoich obozach. Na pewno nie należy ich ignorować. Chcą dać do zrozumienia, że nie zawahają się użyć broni masowego rażenia, gdy będą zagrożeni. To coś w rodzaju strzału ostrzegawczego, przynajmniej to wydaje się najbardziej logiczne.
21.04.2013, 03:00
Dla mnie fascynującym jest fakt, że cały naród dał się zniewolić garstce ludzi i że to trwa już tak długo. Dzieciaki od urodzenia przechodzą takie "pranie mózgu", że jako dorośli nawet nie wiedzą, że może być inaczej . Naród głoduje, żyje w skrajnej nędzy, a państwo wydaje wszystko na zbrojenie swojej armii i ekstrawaganckie zachcianki "elity".
Ostatnio rzeczywiście dużo się mówi o Korei Płn. To kilka cytatów z TVN24: Korea Południowa podtrzymuje, że za wielkim atakiem hakerskim 20 marca na sieci komputerowe dwóch dużych południowokoreańskich banków i trzech głównych nadawców radiowo-telewizyjnych, stała Korea Północna. Japonia rozmieściła elementy systemu obrony przeciwrakietowej w trzech miejscach wokół Tokio. Japończycy obawiają się ataku ze strony Korei Północnej - podał rano rzecznik japońskiego rządu. Wzmożony ruch przy poligonie atomowym może świadczyć o tym, że Korea Północna przygotowuje kolejną, czwartą już próbę nuklearną - powiedział południowokoreański minister ds. zjednoczenia narodowego Ju Kil Dze, potwierdzając wcześniejsze doniesienia medialne. Mnie się wydaje, że konflikt zbrojny wisi w powietrzu i wkrótce do niego dojdzie. Pytanie tylko, jak daleko się rozprzestrzeni?
21.04.2013, 06:43
mnie też to dziwi, ale jednocześnie mi się to podoba nie ulegają Ameryce (Ameryka chce zająć wszystkie państwa tam gdzie są surowce np olej napędowy)jak np ostatnio Rosja oni mają własne poglądy i wszyscy by oddali życie za dobrą dla wszystkich władzę w państwie
26.04.2013, 10:26
Rosja ma poglądy? Kto ich nie ma? Rosjanie za komuny, a część i do dzisiaj daje sobą manipulować. Władza totalitarna nigdy nie przyniosła nic dobrego. Korea Pł. straszy, żeby wszyscy wiedzieli do czego są gotowi. Kto zaryzykuje wojnę nuklearną?! Nikt i to cel prowokacji.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości