Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kosmiczne pytania
Nicholas, gdyby nie myśl nie pisał byś w tym temacie ;) a czarne dziury. To co one w ogóle robią ?

Wysyłane z mojego LG GT540 za pomocą Tapatalk 2
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Negr1 napisał(a):ale biliony lat temu nie miał kto myśleć to po prostu się działo
"Po prostu się działo" to tak jakbyś powiedział "bo tak", czyli argument osoby która nie posiada żadnego argumentu.

Negr1 napisał(a):No chyba że żyły jakieś istoty z mózgiem.
Może i żyły, ale skąd się wzięły? Musiał je ktoś stworzyć, a przedtem wymyślić. Jestem coraz bardziej w tym przekonany.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Nicholas, może po prostu ewolucja jakiegoś gatunku na przestrzeni milionów lat ?

Odpowiedz
  Odpowiedz
Wszystkie odniesienia są podobne, czy w Ameryce, Chinach, Europie, Mezopotamia, Izrael, prawie na całym świecie. Najprostszym źródłem są podręczniki z historii dla podstawówki gdzie się omawia starożytne kultury.
--------------------bombom
Słyszałem, widzę i doznaje że ludzi specjalnie się ogłupia by za dużo nie myśleli ot co mamy efekt że wszystko idzie na Boga.
  Odpowiedz
Vilandra napisał(a):"Wybuch" pochodzi od stwórcy, wyższej istoty, Boga, czy jak kto chce tak niech nazywa.
W takim kto stworzył Boga? :P

Podoba mi się ten temat :)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Nicholas napisał(a):No chyba że żyły jakieś istoty z mózgiem. Może i żyły, ale skąd się wzięły? Musiał je ktoś stworzyć, a przedtem wymyślić. Jestem coraz bardziej w tym przekonany.

Przyjmy że były istoty, gdzie by żyły jak była nicość?
Czy istoty mogły przeżyć taki wybuch co obejmował cały wszechświat? Czy by nie zgineli? Jak mogli taki wybuch zrobić, to byli mokrzejsi od nas, więc by sie domyślili że zginą jak to zrobią....
Wątpię że by przeżyli bitwę materii z antymaterią...

ALE przede wszystkim że nie mieli by gdzie żyć!!! Była nicość. nie było czasu ani miejsca.
  Odpowiedz
Super vil ;) cieszĘ się :D widocznie głupi nie jestem ;) wracając do tematu to gdzieś widziałem temat na forum gdzie swordancer pisał o artefaktach sprzed milinów lat czy tysięcy gdzie znajdowano metalowe czy żelazne narzędzia. A ponoć człowiek nauczył się tworzyć stopy metalu znacznie później. Oznaczałoby to ze przed nami była.na Ziemi jakaś istota rozumna, bądź człowiek albo jego inna odmiana o czym nawet nie wiemy ?

Odpowiedz
Ma to sens że Bóg stworzył wszystko.
Bóg był od początku, a będzie aż do końca...

Zarąbisty temat :D

(21.12.2012, 00:45)dimix napisał(a): Super vil ;) cieszĘ się :D widocznie głupi nie jestem ;) wracając do tematu to gdzieś widziałem temat na forum gdzie swordancer pisał o artefaktach sprzed milinów lat czy tysięcy gdzie znajdowano metalowe czy żelazne narzędzia. A ponoć człowiek nauczył się tworzyć stopy metalu znacznie później. Oznaczałoby to ze przed nami była.na Ziemi jakaś istota rozumna, bądź człowiek albo jego inna odmiana o czym nawet nie wiemy ?

Możliwe, ale mogli też archeolodzy się pomylić i po prostu uznać datę na znacznie później. Wątpię w to ;/
  Odpowiedz
Ale z kad się wziął Bóg ? Skoro nic nie było to gdzie on był ? Gdzie przebywał ? :D

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości