Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Krwiodawstwo
Oddawałam i oddaję jak się uda. Mam małe problemy z sercem, nie każdy lekarz chce ode mnie tę krew przyjąć ;)
  Odpowiedz
Dzisiaj w szkole była akcja krwiodawstwa więc namówiłam koleżankę i poszłyśmy (w jej przypadku to była trzecia próba). Nie wzięli jej krwi bo ma słabe żyły a mi- bo mam katar. :-(
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] Staram się pisać poprawnie
  Odpowiedz
Odkopuję stary wątek i do tego piszę pod własnym postem- ale jestem nieprzestrzegająca regulaminu...

...ale muszę i tutaj trochę pomarudzić, bo byłam dzisiaj w regionalnym centrum krwiodawstwa oddać krew (a właściwie to osocze ). Po zarejestrowaniu się i pobraniu próbki krwi do badań zostałam zmierzona, zważona i zdyskwalifikowana... Morfologia wyszła dobrze ale według wagi w gabinecie mam niedowagę jakieś 2kg :-( dla jasności dodam że ważę powyżej 50 kilogramów ;-)
Następne podejście planuję po świętach (albo dłuższym pobycie u babci), do trzech razy sztuka prawda?
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] Staram się pisać poprawnie
  Odpowiedz
Odkopuję ten wątek, ponieważ dzisiaj pierwszy raz oddałem krew w mojej szkole. Nie miano żadnych zastrzeżeń podczas badań, pobranie krwi poszło szybko i bezboleśnie, nie czuję się po tym ani trochę osłabiony. Tak jak inni zostałem wcześniej zwolniony do domu oraz ostałem kilka fajnych rzeczy np. 8 czekolad :D

[Obrazek: DSCF2370.jpg]
  Odpowiedz
:) soczek, baton, czekolady,,, a cukru w tym całą masa, mogli by coś zdrowszego dawać.
Wiem, czepiam się, taki zestaw jest po prostu prościejszy w skompletowaniu, i bardziej chodliwy.
Najważniejsze że robią takie akcje w szkole :)
  Odpowiedz
U mnie co pół roku jest bus :)
Jeszcze nie oddawałem, bo było akurat na lekcjach zawodowych, których nie mogłem ominąć. :/ Może następnym razem :)
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
(09.03.2017, 18:12)Nieśmiertelny napisał(a): U mnie co pół roku jest bus :)
Oddajecie krew w specjalnym busie? Bo u mnie w szkole wszystko rozstawia się w salach od WFu. W największej sali wypełnia się potrzebne papiery, w mniejszej robi się badania i ściąga krew.
(09.03.2017, 18:12)Nieśmiertelny napisał(a): Jeszcze nie oddawałem, bo było akurat na lekcjach zawodowych, których nie mogłem ominąć.
Ty nie chciałeś ominąć czy nie pozwolono Tobie? Bo u mnie nie ma znaczenia z jakiś lekcji się zwolni.
  Odpowiedz
Tak na marginesie- jeżeli oddacie pełną jednostkę macie zwolnienie ze szkoły/pracy na dany dzień od lekarza.
  Odpowiedz
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Wczoraj drugi raz oddawałem krew. Również wtedy cały czas dobrze się czułem i tak samo jak za pierwszym razem sporo dawano. Tak mnie jeszcze ciekawi, czy ktoś z Was, kto oddawał 450 ml pełniej krwi miał potem jakieś gorsze samo poczucie czy mdlał?[Obrazek: OwSj4ei.jpg]
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości