tungar napisał(a):twierdzenie że wśród księży jest ich więcej, jest nie ferMasz rację, w każdym rzemiośle można znaleźć takiego człowieka, ale jeśli chodzi o zdanie powyżej... Zastanawiałem się nad tym ostatnio i powiem szczerze, że kościół, to wygodne wyjście dla pedofila. Nie musi on się żenić i udawać tworzenie rodziny, ma szeroki dostęp do dzieci, mam na myśli zajęcia szkolne i ministrantów, poza tym, teoretycznie w jakimś stopniu sutanna budzi zaufanie, mieszając w całość Boga, łatwiej jest przekonać dziecko do pewnych czynności itd. Analizowałem to pod tym względem. W sumie, najprościej postawić się na miejscu takiej osoby. Poczujcie się na moment nimi i zastanówcie się, jak byłoby najwygodniej Wam żyć?
Ksiądz a seks? Gdzie prawda.
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
10.10.2013, 21:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.10.2013, 21:36 przez Swordancer.)
Też miałem o tym pisać, co napisał Kuba, ale rzygać mi się chce tymi sprawami o pedofilach. Media ciągną i wałkują ten temat, bo jakiś klecha powiedział coś głupiego. Odwracają uwagę od innych problemów, nie kościoła lecz państwa. Problem pedofilii jest wszędzie i ludzie powinni bardziej zainteresować się źródłem tego skrzywienia, a nie tym w jakich grupach społecznych chowa się ich więcej, czy mniej. Poza tym najłatwiej chyba dzisiaj jest zniszczyć księdza oskarżając go o pedofilię. Ciekaw jestem ilu jest pedofilii wśród polityków i dziennikarzy. Wpiszmy w google... O Jak widać politycy i dziennikarze, to też pedofile, a jest tego troszeczkę, sprawdźcie sobie sami. Hmm... A wśród policji? Już sprawdzam... O faktycznie, też pedofile!
Gdzie tu obiektywizm? :/
10.10.2013, 22:05
Jako że jest to jeden z pierwszych moich postów, witam was wszystkich serdecznie.
Celibat to głupota, każdy ma naturalne potrzeby. Wiemy po co go wprowadzono, chodziło o majątek kościoła, a nie czystość kapłana. Poza tym jaka czystość, skoro Bóg nakazał kochać się. Ostatnio głośno w mediach o pedofilach. To chorzy ludzie, którym potrzebna jest pomoc. Osobiście kastrowałbym mechanicznie jak leci takie osoby.
10.10.2013, 22:14
No właśnie, głośno o pedofilach, a o ofiarach pedofilii nie ma żadnych wspomnień.
10.10.2013, 22:22
Ofiary nie chcą rozgłosu, poza tym to często jest taka trauma dla dzieciaka, że podejmowane są wszelkie kroki, aby uciec od tematu.
|