Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kto dostanie punkty?
Witam.

Mam dla was w pewnym sensie zagadkę (lepiej zagadnienie).
Otóż na moim blogu w komentarzach zadano mi pytanie nad, którym nigdy się nie zastanawiałem.

Cytat pytania anonimowego użytkownika:

Cytat:Co się stanie z punktami jeśli zachomikuję od kogoś plik a ta osoba usunie swojego chomika potem ? Kto dostanie punkty jak pobiorę ten plik i czy w ogóle pobierze mi z transferu wtedy ?

Moja odpowiedź:
Jeżeli zachomikujesz od kogoś plik a dany uploader usunie swoje konto, pliki pozostaną na Twoim chomiku... a punkty dostawać będziesz tylko Ty. Nie wiem jak to się ma w przypadku gdy taki plik zachomikuje ktoś od Ciebie. Odpowiedź poznamy na forum odjechani.com.pl gdzie zadam to samo pytanie co Ty.

Transferu nie odejmuje tylko gdy pobierasz własnoręcznie uploadowany plik.

Wyróżniłem kolorem w tej odpowiedzi fragment nad, którym się zastanawiam i nie doszedłem do meritum.
  Odpowiedz
Cytat:Kto dostanie punkty jak pobiorę ten plik i czy w ogóle pobierze mi z transferu wtedy ?
Ktoś ładnie pisze po polskiemu. Jakby ten ktoś tłumaczył z angielskiego.
Nikt nie dostanie punktów gdy Ty pobierzesz ten plik
i gdy go pobierzesz to nic się nie wydarzy.

Gdzieś wyczytałem że plik jest zawsze jeden tylko nazwa pliku jest kopiowana.

Gdy ktoś pobiera od nas plik zachomikowany
od osoby która usunęła swój profil
to link prowadzi do naszego chomika
a dalej do serwera chomikuj.pl czego w linku już nie widać.
To jest jakby odwołanie do serwera poprzez link prowadzący do naszego chomika.
Punkty oczywiście należą się nam i to jest tak samo gdyby tamten chomik nadal istniał.
  Odpowiedz
Hmm dzięki skrzypas... jeszcze jedno zagadnienie.
Mianowicie zachomikowano ode mnie plik, którego właściciel usunął profil. Kto dostanie pkt ?

(22.02.2011, 12:55)skrzypas napisał(a): Punkty oczywiście należą się nam i to jest tak samo gdyby tamten chomik nadal istniał.

Czy ten cytat z Twojej wypowiedzi mogę potraktować jako odpowiedź na moje pytanie?
  Odpowiedz
Najlepiej założyć 2 konta i sprawdzic ;) jak to działa ;)
  Odpowiedz
Odpowiedź jest jasna, już się kiedyś nad tym zastanawiałem i to sprawdziłem, Punkty w przypadku gdy ktoś skasuje swoje konto a my mamy zachomikowane od niego pliki i ktoś od nas je pobierze to dostajemy my, a jeżeli ktoś od nas zachomikuje taki pliczek i ktos od niego to pobierze to punkty dostanie tylko ta osoba - my niestety nie
  Odpowiedz
A mnie się głęboko wydaje że nawet dzięsięc osób jak zachomikuje plik jaki my mamy od kogoś zachomikowany to i tak każdy dostaje punkty po kolei... ile razy chomikuje plik a w jego adresie jest kilkanaście róznych przerw pomiędzy zakodowanymi adresami.
  Odpowiedz
Karolek niestety się mylisz, ja kiedyś z ciekawości przetestowałem wszystkie opcje jeśli chodzi o punkty szukając skutecznego sposobu na nabijanie sobie samemu punktów - miałem wtedy aż 5 kont na chomiku i powiem że wyniki były dosyć zaskakujące. o samych obserwacjach postaram się napisać osobny Artykuł ale to nie na dzisiaj :)
  Odpowiedz
Mam pytanie odnośnie punktów.

Czy jeśli zachomikuje czyjeś pliki na swojego chomika a następnie pobiore te zachomikowane u siebie , czy punkty będą się naliczały mi i tej osobie ? czy tylko tej osobie.
Niedostępny
  Odpowiedz
Tylko tej osobie będą się naliczały punkty.Gdy inny użytkownik będzie pobierał te zachomikowane pliki przez ciebie z innego chomika, to tobie i tej osobie od której zachomikowałeś pliki będą się naliczały punkty.
  Odpowiedz
a to lipa :( bo myślałam,że jak wykupie transfer na 5 gb, i pobiore od siebie czyjeś zachomikowane pliki na moim chomiku to będę miała jakieś punkty i będę mogła sobie je wymienic na transfer. Ale szkoda :(
Niedostępny
  Odpowiedz