Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kto z Was zajmuje się programowaniem?
Tak jak w temacie. Ja się uczę obecnie c++, na przedmiotach zawodowych zaczęliśmy javascript. A czy wy uczycie się programowania? Jeśli tak to w jakich językach? Macie zamiar wykorzystać swoje umiejętności do zarabiania lub do rozwijania oprogramowania tworzonego przez społeczność?
  Odpowiedz
Znam tylko podstawy JS (w komendach używanych do robienia gier, nie stron) oraz HTML.

(24.12.2015, 00:20)amb00 napisał(a): Macie zamiar wykorzystać swoje umiejętności do zarabiania
Tak:
[Obrazek: zGUcc0C.png]

Odpowiedz
Robotox, co to za gra?
  Odpowiedz

Odpowiedz
A co poszło nie tak? Miałeś problem ze zroumieniem czegoś? Czy po prostu wolałeś inny język?
  Odpowiedz
JS, JQUERY, PHP
...głównie uczę się przez praktykę przy tworzeniu stron. Czegoś potrzebuje - szukam. Znalazłem - modyfikuje. Nie znalazłem - tworzę.
Tą metodą ogarnąłem sobie szybciutko css, css3, html, html5.
Niedostępny
  Odpowiedz
(24.12.2015, 01:31)amb00 napisał(a): A co poszło nie tak? Miałeś problem ze zroumieniem czegoś? Czy po prostu wolałeś inny język?
Nie miałem takiego zapału do C++, kupiłem książkę, zacząłem się uczyć, ale tak średnio mi to wychodziło, potem przestałem się tego uczyć. Gry programuje w dwóch językach: JS i C#. Ten pierwszy lubie, nie znam go całego, ale z drobną pomocą internetu daje radę, natomiast C# nie przypadł mi do gustu, ale z konieczności muszę go co jakiś czas używać (wtedy najczęściej korzystam z pomocy na forach lub szukam gotowych poradników).

Odpowiedz
Jak ktoś chce zacząć od c++, polecam kurs: https://www.youtube.com/playlist?list=PL...mBzb40PaDo
Na sam początek bardzo dobry.
  Odpowiedz
Ja mam książkę do Javy i C++, ale nie chce mi się na razie do nich zaglądać.
Są bardzo grube, kupione okazjonalnie na helion w promocji 2 za 1.
Mam też masę ebooków o programowaniu, chyba wszystkie znane języki, ale też mi się nie chce, a to powtarzać, a to czytać. Doszedłem do wniosku że nic na siłę, i będę się uczyć danych technologii tylko wtedy gdy będą mi potrzebne.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości