Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

LG Swift 3D P920

[Obrazek: LG-Swift-3D-14.jpg]

LG Swift 3D to pierwszy na świecie smartfon z technologią 3D, który pozwala cieszyć się pełną grafiką trójwymiarową. Telefon Swift 3D P920 to także konfiguracja trzech dualnch technologii — procesora dwurdzeniowego, dwóch kanałów i dwóch modułów pamięci. W odróżnieniu od jednokanałowych smartfonów wyposażonych w jeden moduł pamięci i procesor jednordzeniowy, telefon LG Swift 3D oferuje korzyści związane z jednoczesną — a przez to znacznie szybszą — transmisją danych między dwoma modułami pamięci i procesorem dwurdzeniowym. Użytkownicy mogą przeglądać strony internetowe, korzystać jednocześnie z wielu aplikacji, grać w gry i wyświetlać filmy. Aparat fotograficzny z matrycą 5MP i dwoma obiektywami, zintegrowany w telefonie LG Optimus 3D, umożliwia użytkownikom rejestrowanie i nagrywanie niezapomnianych chwil i filmów w trzech wymiarach, niezależnie od czasu i miejsca. 4,3-calowy wyświetlacz WVGA telefonu LG Swift 3D odtwarza treści 3D bez konieczności stosowania okularów. Wyświetlanie jest bardzo wyraźne i pozbawione efektu migotania, dzięki czemu użytkownicy mogą wyświetlać treści multimedialne w technologii 2D (w rozdzielczości do 1080p) i 3D (w rozdzielczości do 720p). Specjalny, dedykowany przycisk 3D umożliwia nawigację po specjalnym trójwymiarowym menu, udostępniającym 5 zakładek dedykowanych do obsługi treści 3D, w tym galerii, aparatu, gier i aplikacji, portalu YouTube 3D i przewodnika 3D. Zarejestrowane treści 3D można w prosty sposób udostępniać na ekranie telewizora LG i monitora 3D za pośrednictwem portu HDMI 1.4. Telefon jest również zgodny z produktami opatrzonymi znakiem DLNA Certified. Poza tym użytkownicy mogą w wygodny sposób zamieszczać treści 3D na portalach i udostępniać je poprzez transmisję strumieniową za pośrednictwem dedykowanego kanału 3D na portalu YouTube
Wdzięczność - najpiękniejcza waluta na świecie.
Jeśli masz szybkie łącze i chcesz ściągać z kilkudziesięciu serwerów uploadowych bez limitu prędkości, przetestuj TO:
[Obrazek: new_400x50.jpg]
  Odpowiedz
Nie widziałem tego telefonu na oczy dlatego się zastanawiam jak oni zrobili efekt 3D bez okularów?
Skoro zastosowali coś takiego w telefonie komórkowym to dlaczego nie zastosują tego w najnowszych telewizorach.
Z tego co widzę w sklepach telewizory nadal są z okularami.
  Odpowiedz
(14.09.2011, 14:54)KruchyFix napisał(a): Nie widziałem tego telefonu na oczy dlatego się zastanawiam jak oni zrobili efekt 3D bez okularów?
Skoro zastosowali coś takiego w telefonie komórkowym to dlaczego nie zastosują tego w najnowszych telewizorach.
Z tego co widzę w sklepach telewizory nadal są z okularami.

Może dlatego, że w telewizorach jeszcze 3D z okularami nie opanowali do perfekcji, a gdzie tam bez okularów.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Ja też nie widziałem na oczy telefonów 3D ale domyślam się że efekt jest wykonany za pomocą folii lentikularnej.
Wrażenie 3D jest wtedy podobne do starych widokówek 3D.
Co do telewizorów to widziałem taki TV 3D bez okularów przed wejściem do multikina i muszę powiedzieć, że się chowa w porównaniu do 3D z okularami - 3D bez okularów po prostu jest słabe.
Wdzięczność - najpiękniejcza waluta na świecie.
Jeśli masz szybkie łącze i chcesz ściągać z kilkudziesięciu serwerów uploadowych bez limitu prędkości, przetestuj TO:
[Obrazek: new_400x50.jpg]
  Odpowiedz
Telefon 3D. :P Jam nawet nigdy na telwizorze w 3D nie oglądałem a co dopiero telefon, ale telefon zacny.
  Odpowiedz
Krychol49, wygrałeś konkurs na archeologa roku - temat z 2011 roku :-P.
Co do telefonu, jak pewnie większość z wypowiadających się tu: widziałem, dotykałem, macałem.
Wrażenia na mnie nie zrobił, 3D w wersji LG jest po prostu słabe. Oprócz tego że musimy patrzeć
pod odpowiednim kontem i nawet małe przesunięcie głowy psuje już całą iluzję, to telefon na owym
3D żre baterie jak nie opamiętany. Jak dla mnie zbędne wydawanie hajsu, tak samo jak na telewizory
3D. Również miałem porównanie i w walce telewizor 3D Full HD (52'') vs Kino 3D zdecydowanie i definitywnie kino.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości