Legalne pliki na jednym chomiku
|
17.02.2013, 18:06
Witam. Założyłem ostatnio chomika TylkoLegalnePliki. Chciałbym was prosić o opinię. Plików jest narazie mało, ale chce zebrać wszystkie pliki, które można legalnie udostępniać. Co sądzicie o takim pomyśle?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
17.02.2013, 18:36
Nie wiem czy ci się uda bo takich które legalnie można udostępniać jest malutko
![]() ![]()
17.02.2013, 19:20
Chodzi o pliki nie objęte prawami autorskimi, wszelkie dokumenty, poradniki i pliki bez jednoznacznie określonego autora. Dodatkowo wszelkie programy i gry freeware a tych jest sporo
17.02.2013, 21:43
Możesz poszukać na takich stronach jak Instalki.pl lub DobreProgramy, pobierać z nich pliki i potem udostępniać, ale wydaję mi się że na dłuższą metę to bezsensu...
Wiadome, na tamtych stronach zajmują się ludzie tym częściej, niż zajmowałbyś się tym Ty ![]() (Dziwnie nie po polsku mi to moje zdanie brzmi, mam nadzieje że napisałem poprawnie xd) Pozdrawiam. PS: 'Tylko legalne pliki' a widzę na Twoim chomiku SPRAWDZIANY - coś tu się chyba nie zgadza bo o ile dobrze wiem nie można udostępniać takich plików 'szerszej publiczności'. Dostęp do takich materiałów mają tylko osoby które to piszą oraz nauczyciele ![]()
17.02.2013, 23:51
Dopóki tam rzeczywiście będą legalne pliki to nie mam nic przeciwko. Pamiętaj, że nazwa zobowiązuje
![]() ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
18.02.2013, 14:57
Co do programów freeware też nie jest tak kolorowo. Często producenci takich programów zaznaczają że
można korzystać z programu całkowicie za darmo lecz nie można go udostępniać - dlatego użytkownik zobowiązany jest wejść na oficjalną stronę produktu. To samo ma się do wersji Trial - również nie można ich udostępniać (w większości przypadków), są oczywiście wyjątki lecz jest ich mało, bądź nikt nie będzie nimi zainteresowany. Ciężko będzie zebrać takie pliki, ale chcieć = móc. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
18.02.2013, 16:07
Sprawdziany zostały sprawdzone i usunięte
![]() ![]()
18.02.2013, 16:08
Odwiedź poniższy link. Myśl, że Ci się przyda kilka informacji.
http://odjechani.com.pl/Thread-Rodzaje-l...omputerowe ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
18.02.2013, 16:14
A jak jest z napisami do filmów, szablonami dokumentów, tekstami ustaw i poradników jeśli nie ma ściśle określonego autora?
|