Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Legalne pliki na jednym chomiku
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam. Założyłem ostatnio chomika TylkoLegalnePliki. Chciałbym was prosić o opinię. Plików jest narazie mało, ale chce zebrać wszystkie pliki, które można legalnie udostępniać. Co sądzicie o takim pomyśle?
Nie wiem czy ci się uda bo takich które legalnie można udostępniać jest malutko :) Chyba że jest autorem ich to możesz ich udostępniać :)
Chodzi o pliki nie objęte prawami autorskimi, wszelkie dokumenty, poradniki i pliki bez jednoznacznie określonego autora. Dodatkowo wszelkie programy i gry freeware a tych jest sporo

Mychaty

Możesz poszukać na takich stronach jak Instalki.pl lub DobreProgramy, pobierać z nich pliki i potem udostępniać, ale wydaję mi się że na dłuższą metę to bezsensu...

Wiadome, na tamtych stronach zajmują się ludzie tym częściej, niż zajmowałbyś się tym Ty :)
(Dziwnie nie po polsku mi to moje zdanie brzmi, mam nadzieje że napisałem poprawnie xd)

Pozdrawiam.

PS: 'Tylko legalne pliki' a widzę na Twoim chomiku SPRAWDZIANY - coś tu się chyba nie zgadza bo o ile dobrze wiem nie można udostępniać takich plików 'szerszej publiczności'. Dostęp do takich materiałów mają tylko osoby które to piszą oraz nauczyciele :P
Dopóki tam rzeczywiście będą legalne pliki to nie mam nic przeciwko. Pamiętaj, że nazwa zobowiązuje ;)
Co do programów freeware też nie jest tak kolorowo. Często producenci takich programów zaznaczają że
można korzystać z programu całkowicie za darmo lecz nie można go udostępniać - dlatego użytkownik
zobowiązany jest wejść na oficjalną stronę produktu. To samo ma się do wersji Trial - również nie można ich
udostępniać (w większości przypadków), są oczywiście wyjątki lecz jest ich mało, bądź nikt nie będzie nimi zainteresowany.
Ciężko będzie zebrać takie pliki, ale chcieć = móc.
Sprawdziany zostały sprawdzone i usunięte:) A programy i gry freeware też sprawdzam i dodaje nowe, także zapraszam do pobierania bo narazie szału nie ma:(
Odwiedź poniższy link. Myśl, że Ci się przyda kilka informacji.

http://odjechani.com.pl/Thread-Rodzaje-l...omputerowe
A jak jest z napisami do filmów, szablonami dokumentów, tekstami ustaw i poradników jeśli nie ma ściśle określonego autora?