Legalne pliki na jednym chomiku
|
17.02.2013, 18:06
Witam. Założyłem ostatnio chomika TylkoLegalnePliki. Chciałbym was prosić o opinię. Plików jest narazie mało, ale chce zebrać wszystkie pliki, które można legalnie udostępniać. Co sądzicie o takim pomyśle?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
17.02.2013, 18:36
Nie wiem czy ci się uda bo takich które legalnie można udostępniać jest malutko Chyba że jest autorem ich to możesz ich udostępniać
17.02.2013, 19:20
Chodzi o pliki nie objęte prawami autorskimi, wszelkie dokumenty, poradniki i pliki bez jednoznacznie określonego autora. Dodatkowo wszelkie programy i gry freeware a tych jest sporo
17.02.2013, 21:43
Możesz poszukać na takich stronach jak Instalki.pl lub DobreProgramy, pobierać z nich pliki i potem udostępniać, ale wydaję mi się że na dłuższą metę to bezsensu...
Wiadome, na tamtych stronach zajmują się ludzie tym częściej, niż zajmowałbyś się tym Ty (Dziwnie nie po polsku mi to moje zdanie brzmi, mam nadzieje że napisałem poprawnie xd) Pozdrawiam. PS: 'Tylko legalne pliki' a widzę na Twoim chomiku SPRAWDZIANY - coś tu się chyba nie zgadza bo o ile dobrze wiem nie można udostępniać takich plików 'szerszej publiczności'. Dostęp do takich materiałów mają tylko osoby które to piszą oraz nauczyciele
17.02.2013, 23:51
Dopóki tam rzeczywiście będą legalne pliki to nie mam nic przeciwko. Pamiętaj, że nazwa zobowiązuje
"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
18.02.2013, 14:57
Co do programów freeware też nie jest tak kolorowo. Często producenci takich programów zaznaczają że
można korzystać z programu całkowicie za darmo lecz nie można go udostępniać - dlatego użytkownik zobowiązany jest wejść na oficjalną stronę produktu. To samo ma się do wersji Trial - również nie można ich udostępniać (w większości przypadków), są oczywiście wyjątki lecz jest ich mało, bądź nikt nie będzie nimi zainteresowany. Ciężko będzie zebrać takie pliki, ale chcieć = móc. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
18.02.2013, 16:07
Sprawdziany zostały sprawdzone i usunięte A programy i gry freeware też sprawdzam i dodaje nowe, także zapraszam do pobierania bo narazie szału nie ma
18.02.2013, 16:08
Odwiedź poniższy link. Myśl, że Ci się przyda kilka informacji.
http://odjechani.com.pl/Thread-Rodzaje-l...omputerowe "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
18.02.2013, 16:14
A jak jest z napisami do filmów, szablonami dokumentów, tekstami ustaw i poradników jeśli nie ma ściśle określonego autora?
|