Lenovo Y550 - nie mogę dostać się do systemu Windows 7
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
27.06.2012, 20:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.06.2012, 20:10 przez Swordancer.)
Próbowałeś używać klawiatury ekranowej? Przy logowaniu powinien być w lewym dolnym rogu taki mały przycisk, tam wybierasz klawiaturę ekranową. Skoro jednak dostałeś się do systemu sprawdź czy w przy użyciu klawiatury ekranowej Start/Akcesoria/Ułatwienia Dostępu/Klawiatura Ekranowa/ problem występuje nadal.
Jeśli problem nie występuje w klawiaturze ekranowej, to wina może leżeć po stronie sterownika, który mógł ulec uszkodzeniu lub zakłóceniu pracą innego programu czy sterownika. W najgorszym przypadku klawiatura laptopa jest uszkodzona i klawisze będą płatać figle, więc trzeba ją wymienić. Jeśli jednak na klawiaturze ekranowej również występuje problem, to może coś jest nie tak z ostatnimi aktualizacjami, albo cholera wie co jeszcze. Spróbuj też przełączyć klawiaturę z trybu Polski(Programista) na Polski(214), ale to niewiele da poza zmianą układu klawiszy (opcja powinna być dostępna obok zegarka na pasku) i wątpię żeby to coś dało.
27.06.2012, 20:52
Istnieje jeszcze jeden sposób na złamanie hasła jednak znalazłem go na forum do którego adres został usunięty więc domyślam się że podanie adresu do poradnika na tamtym forum skończy się tak samo.
27.06.2012, 21:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.06.2012, 21:32 przez Swordancer.)
Czyli nie da się wejść na administratora dzięki klawiaturze ekranowej? Spróbuj jednak zrobić to klawiaturą ekranową będąc zalogowanym na usera i przez panel sterowania/Konta Użytkowników/Zmień Hasło
Z poziomu usera nie można zmienić hasła. Musisz sobie pożyczyć klawiaturę usb i usunać hasło z poziomu biosu.
27.06.2012, 22:39
Ja radziłbym zainstalować nowego windowsa. Pewnie miałeś dorzuconą płytkę do laptopa. Choć wiadomo, że Twoja córka ma tam jakieś gierki, no ale cóż, czasami trzeba coś poświęcić.
![]()
27.06.2012, 23:48
Da się zmienić hasło admina nie będąc zalogowanym na koncie z prawami administracyjnymi.
Jednak nie będę tutaj kopiował innego forum, a jeśli już miałbym kopiować coś z innego forum to pasowałoby podać źródło co jest zabronione w regulaminie (nie wiem czemu nie można podać adresu tamtego forum).
28.06.2012, 00:04
28.06.2012, 00:37
Babbling_Baboon napisał(a):Ponieważ to by była reklama! Na wszystkich forach obowiązuje zasada "Nie reklamujemy innych for". Administracja nie po to wkłada swój czas, wysiłek, nerwy i zapewne też trochę grosza na utrzymanie serwera, żeby zwiększać obroty na innych forach!A nie sądzisz że ktoś kto pisał jakiś poradnik też poświęcił swój czas na to i należy to uszanować podając link do jego pracy ?? Babbling_Baboon napisał(a):Nie wiem na jakim forum hakerskim to wygrzebałeś! Lepiej tam jednak zbyt często nie bywać. Raz wpadłam na takie forum, to mi później dzieciarnia w ramach rozrywki próbowała się włamać do kompa. Kaspersky na szczęście ostudził ich zapędy.Z tym forum hakerskim to przegięłaś ostro, zapamiętajcie sobie raz na zawsze że nie ma czegoś takiego jak forum hackerskie. Forum o którym pisałem jest podobne do tego a to że maja kogoś kto się zna na takich sprawach jak zmiana hasła w Windows 7 nie znaczy że jest hackerem czy też forum takie jest.
28.06.2012, 08:30
(27.06.2012, 23:48)szalony napisał(a): (nie wiem czemu nie można podać adresu tamtego forum). Heh co za bezczelność ... Ty już bana powinieneś wyłapać tak jak ja na tamtym forum. Ja nawet linka nie podałem, a ban poleciał więc się ciesz, że tu jeszcze jesteś ![]() PS: miałem tylko avek podpisany odjechani ![]() ![]() Sorki za offtop |