Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Lenovo Y550 - nie mogę dostać się do systemu Windows 7
(30.06.2012, 23:03)Sebastian napisał(a): Wchodzisz w wiersz poleceń (cmd) następnie wpisujesz "net user" wyświetlą
Ci się konta które posiadasz (Administrator, gość, użytkownik 1, 2 itd).
Teraz wpisujesz "net user administrator *" (administrator zastępujesz swoją
nazwą administratora). Potem wpisujesz hasło (nie będzie się wyświetlać przy
wpisywaniu) i już, być może zadziała.

Takie sztuczki może działały w XP przed wypuszczeniem trzeciego serwis packa. W co osobiście nie wierzę. Każdy kolejny system jest inny. Wprowadzane są poprawki i łatane dziury. Nie zmienia się tylko jego wygląd.
W siódemce ten sposób nie zadziała. Na zdrowy rozum, jaki klient zapłaciłby za system, w którym każdy user może zmienić hasło Administratorowi? To by była poważna luka w systemie zabezpieczeń.
Wyobraźmy sobie na przykład, że ktoś kradnie laptopa i wchodzi na konto gościa. Zmienia hasło Admina, potem je usuwa. Później tylko format i nikłe szanse na udowodnienie, że sprzęt został ukradziony.

(01.07.2012, 21:38)swordancer napisał(a): W żaden sposób nie można zmienić hasła z poziomu usera nie znając hasła administratora. Jedyny sposób to wymiana klawiatury, bo to musi być jej wina. W serwisie na pewno sprawdzą też na innej klawiaturze go za darmo więc warto się tam udać.

Swordancer ma rację. Bez serwisu się nie obejdzie.
  Odpowiedz
Nie mam już kompletnie pomysłów.
Być może ten sposób pomoże: (nie wiem czy program nie był już przez Ciebie używany):

Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Bardzo podobny sposób był już wykorzystywany.
Te wszystkie programy z wykorzystaniem środowiska Linuksowego są do siebie bardzo podobne i suma sumarum wpisuje się te same komendy w każdym z nich.
Jak już wspomniałem pod dosem nie mam możliwości korzystania z klawiatury ekranowej co uniemożliwia mi zatwierdzenie wpisywanej komendy. Po naciśnięciu ENTER dopisuje się najpierw przecinek co powoduje, że każda komenda jest źle wpisywana. No niestety. Tak nie da rady.
  Odpowiedz