Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Licznik na Chomikuj
Zauważyłem ostatnio dziwną rzecz na moim chomiku. Mam tam licznik od 3 lat z serwisu liczniki.org którym oceniam skuteczność reklamy tzn. sprawdzam statystyki wejść z unikalnych adresów IP i osoby online. Na początku czyli 3 lata temu miałem w granicach 10 osób online o dowolnej porze ale unikalne adresy w granicach 2 3 tysięcy tygodniowo, potem nagle spadło ale ja też trochę zaniedbałem chomika więc nie przejmowałem się tym tym bardziej że punkty leciały tak jak dawniej, oscylując w widełkach +/- 10 tysięcy. Dziś od 3 tygodni w dziwny sposób mam o dowolnej porze 35 i wiecej osób online a samych wejść spod adresów unikalnych od 2000 tygodniowo w pierwszym tygodniu a kolejne zwiększają sie postępowo o 2000 mniej wiecej. Leci 3 tydzień a tu już 4300 a wyzeruje sie dopiero w środę wiec powinno dobić do 6000 spokojnie. Trochę dziwne bo nie jestem w jakiś sposób ekstra aktywny.

I tu pytanie do korzystających z liczniki.org. Czy ktos ma coś podobnego, czy ktoś tak jak ja wątpi w wiarygodność tych statystyk oraz czy ktos zna alternatywny dobry licznik i statystyki ze zliczaniem adresów IP ale żeby nie był na pół strony opisu chomika, albo żeby sam kod dodać do strony a statystyki sprawdzać na stronie operatora licznika
  Odpowiedz
Korzystam i mam cały czas normalnie
  Odpowiedz
Ja też mam właściwie normalnie, tylko że to mi tak podskoczyło z dnia na dzień a zazwyczaj działo się to stopniowo. Dlatego zastanawia mnie czy przypadkiem serwis ze statystykami nie kombinuje żeby więcej potencjalnych klientów nałapać
  Odpowiedz
Spróbuj ponownie zainstalować kod albo pobrać nowy i wtedy zobaczysz czy to u nich czy u ciebie coś nie tak jest
  Odpowiedz
Możliwe że ktoś dodał twojego chomika do jakiegoś serwisu typu wypromuj.net
Powoduje on dużą liczbę odwiedzin, a na chomiku nie jest dozwolony (z tego co wiem),
bo powoduje niepotrzebne obciążenie strony i właściciel chomika nie ma z tego
żadnych korzyści poza liczbą odwiedzin.

Stąd moje pytanie czy po tym "magicznym" wzroście liczby odwiedzin wzrosła ci ilość punktów jakie dostajesz ?
---
  Odpowiedz
No właśnie nie. I to jest dziwne
  Odpowiedz
Ja mam tak samo, wzrosla liczba odwiedzin i osob online, ale liczba punktow taka sama :)
  Odpowiedz
noten napisał(a):i osob online
ale pytanie czy te osoby sie u Ciebie utrzymują, bo moze to być chwilowe odwiedzenie adresu i koniec, a u mnie jest stałe tak jakby pobierali i byli cały czas zalogowani na serwisie z tym że właśnie ilość punktów za pobranie niewiele się zmienia. Owszem w weekend jest wyższa i to znacznie ale w tygodniu to jest max 20000 i to wszystko.
  Odpowiedz
Spróbuj na innym liczniku.
Polecam ten:
longertail.pl

Jedyna wada- że widać wyniki tylko po zalogowaniu na stronie , nie da się im innym udostępnić
  Odpowiedz
No i ten longertail.pl pokazuje 3 osoby online a liczniki.org 11 i wszystko wyszło. Albo jeden albo drugi kłamie, więc nie ma się co sugerować licznikiem.

Już się wyrównały po 5 minutach. Moze jednak tyle jest w rzeczywstości ale statystyki są dobre z tego względu ze wyświetla gdzie siedzi dany adres IP i widać co pobiera ewentualnie. Nie ma chyba przypadkowych odwiedzin, bo wejścia są na poszczególne katalogi jakby z wyszukiwarki.
  Odpowiedz