Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Link na końcu zdania
Coraz częściej zdarza mi się wsadzić link na końcu zdania. Jak to zakończyć? Zwykłą kropką?

Przykład:
Nie wiem co napisać, więc wejdę na stronę dlaczegoja.com.       - // dosyć dziwnie będzie to wyglądało...

Nie wiem co napisać, więc wejdę na stronę dlaczegoja.com        - //  wygląda normalnie ale zdanie bez kropki Strapiony ...

Czy po prostu powinienem unikać takiej składni?  Mysli
Niedostępny
  Odpowiedz
Nie ma nic złego we wstawianiu kropki po linku na końcu zdania. Dla przykładu https://google.com. Żadna strona, czy aplikacja nie powinny łapać tej kropki w link, tak jak w tym przykładzie.
  Odpowiedz
Ja się przyzwyczaiłem pisać bez kropki, bo na niektórych stronach łapało to pod link i go niszczyło. Ale poprawnie jest z kropką.

Odpowiedz
Ja tam nie wstawiam kropki. Uważam że jeśli zacznę pisać nowe zdanie z wielkiej litery każdy odbierze ten link/emotikone za zakończenie zdania.
  Odpowiedz
A nie lepiej użyć opcji "wstaw link" i opisać link konkretnym słowem? Wtedy wygląda estetyczniej i jak się kończy zdanie kropką to zarówno jest poprawnie jak i nie psuje linku. :)
  Odpowiedz
U nas nawet jak napiszesz link i dasz na końcu kropkę, to będzie działał https://odjechani.com.pl.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Do linków niepotrzebny mycode, a czat jest do czatu, a nie zabawy z bardziej rozbudowanymi treściami, więc buttony pod mycode są zbędne.
  Odpowiedz
Nawet nie wiesz jak mnie korci napisać "ja tak chcem, bo tak".

Czasami są takie sytuacje że jest potrzeba użycia mycode, żeby wiadomość trzymała się kupy.
  Odpowiedz
No niestety nie ma mycode, który sprawiałby, że wiadomości wyrastały by ręce, a obok pojawiała się kupa, której to zacznie się ona trzymać. Geniusz

Padłem
  Odpowiedz