Dzisiaj sklepy są zamknięte, mam ziemniaki, ale nie wiem jak zrobić to samemu. Pomóżcie głodnemu przygotować sobie obiad .
Sos sobie zrobię samemu ale nie wiem jak zrobić te zapiekane łódeczki.
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Łódeczki z ziemniaków
|
11.11.2012, 16:51
Kiedyś kupiłem w Lidlu takie mrożone gotowe do piekarnika łódeczki z ziemniaków. Wystarczyło to wrzucić sobie do piekarnika i były takie fajne chrupiące.
Dzisiaj sklepy są zamknięte, mam ziemniaki, ale nie wiem jak zrobić to samemu. Pomóżcie głodnemu przygotować sobie obiad . Sos sobie zrobię samemu ale nie wiem jak zrobić te zapiekane łódeczki. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
11.11.2012, 17:01
Zrób z ziemniaków łódeczki i wstaw do piekarnika
[ Sygnatura usunięta przez moderatora. ]
11.11.2012, 17:17
I co to wystarczy? Takie surowe? Przecież one się nie upieką tylko spalą na żywca jak je surowe wrzucę. Tak mi się wydaje.
11.11.2012, 17:24
Nie spalą się jak masz jakąś blachę czy tam jakieś inne naczynie to przykryj folią aluminiową i niech się pieką potem tylko pod koniec odkryj na trochę żeby się ładnie podpiekły
Ja bym to zrobił tak: Z surowych ziemniaków zrobił łódeczki. Pokroił sobie cebule, marchewke. I to wszystko do jednego naczynia razem z jakimś mięsem. Przykrył folią i do piekarnika:-)
[ Sygnatura usunięta przez moderatora. ]
Wątek oczyszczony ze zbędnego spamu. Proszę wypowiadać się na temat.
04.12.2012, 14:24
A ja proponuję zrobić farsz z mięsa mielonego i ryżu, coś takie w podobie do nadzienia gołąbków. Połączyć to jajkiem, dodać posiekaną cebulkę i natkę pietruszki. Doprawić to wszystko do smaku i nafaszerować tym wydrążone ziemniaki. Na koniec zapiekania posypać startym żółtym serem.
|