Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Lolita Fashion
To chyba jedna z najbardziej znanych subkultur w Japonii. Przedstawiciela, a najczęściej jednak przedstawicielkę tej grupy rozpoznamy przede wszystkim po stroju. Widząc na ulicy dziewczę w spektakularnej sukieneczce stylizowanej na epokę wiktoriańską (z wpływami rokoka), obfitująca w długie aksamitne wstążki, bajkowe koronki, słodkie falbanki, lakierowane buciki oraz często śliczną parasolkę. Często wygadają one niemal jak małe dziewczynki trzymające dodatkowo misia pod pachą. Innymi akcesoriami mogą być gorsety, kapelusiki czy aksamitki. Fryzura takiej japonki to najczęściej dwa kucyki, upięte koki i sprężyste duże loki - czyli takie, które nieodparcie mają kojarzyć nam się ze śliczną porcelanową lalką.

Istnieje wiele odmian tego stylu:
Gothic Lolilta
Classic Lolita
Kuro Loli
Shiro Loli
Guro Loli
Elegant Gothic Aristocrat
Punk Lolita
Neogothic Lolita
Kodona
Qi Lolita
Wa-Loli
Decora Lolita
Hime Lolita
Sailor Lolita
Sweet Lolita :)

na zamieszczonym zdjęciu ukazane są poszczególne odmiany tego stylu:)
[Obrazek: tinierme_loli_collection_by_kitsune_petit-d2zm76l.png]

Co u tym uważacie? Słodkie czy raczej zbyt przesadzone? Panie ubrałybyście się w taki sposób?? :) Piszcie!
Pozdrawiam :3
Ci którzy Cie wspierają, znają na wylot, a jednak nadal kochają...Gdziekolwiek się znajdujesz, Twój świat tworzą Twoi przyjaciele...♥

[Obrazek: 52a49b2b5a5d8.jpg]
  Odpowiedz
Kodona- Na początku źle przeczytałem nazwę chyba większość wie o co chodzi :PP
Nie tak wyobrażam sobie dziewczynkę z misiem

Country-Mi się taki styl poboba niczego sobie :D

Sweet-Przesaaadaaa! :P
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz
Mi osobiście najbardziej się podoba Kodona, Kuro i Punk :) Najlepiej pasują do moich upodobań, ale raczej na ulicę tak ubrana bym nie wyszła. Za mało mam odwagi :)
Ci którzy Cie wspierają, znają na wylot, a jednak nadal kochają...Gdziekolwiek się znajdujesz, Twój świat tworzą Twoi przyjaciele...♥

[Obrazek: 52a49b2b5a5d8.jpg]
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości