Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Maciej Knapik, czyli arogancki prowokator
[Obrazek: D61J8DW.jpg]
Mianem dziennikarza go nie określę. Człowiek ten niejednokrotnie udowodnił, że nie nadaje się na stanowisko dziennikarza i powinni już go dawno moim skromnym zdaniem zwolnić. Otóż człowiek ten bezustannie prowokuje w swoich wywiadach, o ile można te dyskusje które prowadzi tak zdefiniować, dyskusje, których celem jest manipulacja i oczernienie rozmówcy wyciągając zdania z kontekstu. Zdarzyło mu się to już tyle razy, że jego widok przyprawia mnie o mdłości. 
Celem dziennikarstwa jest relacjonowanie wydarzeń i skupienie wokół reportażu możliwie jak najbardziej obiektywnego obrazu, natomiast telewizja TVN i wiele innych bezustannie stara się propagandowo kontrolować publikę wręczając im albo wyrwane z kontekstu wypowiedzi z otoczką wrogiej w stosunku do celu opinii, albo relacjonują to co jest błahostką w stosunku do obecnych wydarzeń ważnych dla kraju. Niemal wszędzie ostatnio można zauważyć, że gdy dziennikarze telewizyjni debatują z politykami mają przygotowaną kartkę z pytaniami, która zazwyczaj zawiera pytania dot. wszystkiego co mogłoby być źle odebrane przez publikę w stosunku do adresata pytań. W ten sposób osoba z którą dziennikarz rozmawia jest przedstawiana w złym świetle. W Polsce nie ma dziennikarstwa obiektywnego, serwuje nam się informacje takie same jak w Rosji. Propaganda na masową skalę, a przeciętny Kowalski słucha i pochłania to nie zdając sobie sprawy, że tym dziennikarzom zależy wyłącznie na kierowaniu opinią publiczną. 
Ludzie pokroju Knapika po prostu wprawiają mnie w obrzydzenie. Nie mogę skłonić całego narodu, aby na widok tego aroganta przełączali kanał w TV, ale myślę, że ci mądrzejsi już dawno dostrzegli z kim mamy do czynienia. 
Co myślicie o takim postępowaniu? Powinni go wykopać na zbity ryj? 
  Odpowiedz
No, zbyt miły to on nie jest...
ale nie wywalą go, bo taki "typ" też jest w takich programach potrzebny. Ma na celowniku jakiegoś polityka, to stara się go zniszczyć medialnie i czasami mu się to udaje. Nie jest to dziennikarz lubiany, ale ktoś powiedzmy zadzwoni do niego, że ma skompromitować danego polityka, który przyjdzie do studia na live. Uda mu się to zrobić - dostaje grubą kasę i reputację od "drugiej strony" telelwizji.

Odpowiedz
Widocznie oglądam za mało TVN-u bo tego programu na szczęście nie oglądałem.
O dziwo słyszałem o nim, ale nigdy nie widziałem w telewizji.
Jak to mnie podsumował pewien użytkownik na innym forum w sprawie skorumpowanych mediów:
,,Żeby być dziennikarzem to trzeba mieć wyższe wykształcenie''. Więc co ja mogę oceniać. Takim wpisem zamknął moją paszczę Haha 

Rozumiem, że w internecie, w mediach alternatywnych też są czasem podstawieni ludzie, ale nie wpadajmy w obłęd.
Może się powtórzę, może powtarzam po innych ale prawdą jest, że aby pracować w tych wielkich stacjach trzeba się wyprzeć własnego zdania, być taką ,,intelektualną prostytutką''. Oczywiście w pracy jest to samo, ale jeśli chodzi o ten zawód to strasznie się to rzuca w oczy. A kto wie czy i oni nie są manipulowani?

Nie wyrzucą go, bo zapewne dużo osób lubi sobie pooglądać ,,takie rzeczy''.
Ja osobiście nie widzę sensu oglądać debat politycznych, a zwłaszcza jak są te grupy młodych zwolenników danej partii.
Przeciętny oglądacz wsiąka te informacje jak gąbka, nie do końca je rozumiejąc, i tak naprawdę o to w tym chodzi :)
Każdy człowiek powinien sam dojść do faktu, że z tymi mediami jest coś nie tak. Nic na siłę.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości