Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Mafia 2 ( Mafia II )
Mafia 2 ( Mafia II ) zawitała na naszych półkach 27 sierpnia 2010
[Obrazek: 33317721.jpg]

Mafia 2 to kontynuacja najlepszej gry akcji, opowiadającej o mafijnych perypetiach. Podobnie jak pierwowzór, produkcja powstaje w studio Illusion Softworks, natomiast wydaniem programu zajęła się firma 2K Games.

Mafia 2 przenosi gracza do fikcyjnego miasta. Akcja toczy się na przełomie czterdziestych i pięćdziesiątych lat XX wieku. Głównym bohaterem jest młody mężczyzna, który ze zwykłego faceta powoli przemienia się w prawdziwego mafijnego bossa. Fabuła, podobnie jak w części poprzedniej, opowiadana jest przy pomocy bardzo dobrze opracowanych cut-scenek, które swoim charakterem nawiązują do filmowych produkcji rodem z Hollywood.

Miasto w Mafia 2 jest w pełni żywe i oferuje całkowitą swobodę zwiedzania. Gracz nie jest zmuszony do podążania drogą fabuły, może więc robić to, na co ma ochotę. Do tego celu autorzy opracowali mnóstwo świetnie odwzorowanych samochodów oraz dziesiątki kilometrów ulic.

Na potrzeby Mafia 2 został przygotowany nowy silnik graficzny, mogący generować zaawansowaną, pełną efektów oprawę wizualną. Silnik wykorzystuje bardzo dobrze możliwości nowoczesnych komputerów oraz konsol Xbox 360 i PS3.
Wymagania sprzętowe gry:
Procesor: Pentium D 930, 3GHz
Karta Graficzna: GeForce 8600 GT
Pamięć RAM: 1.5GB
System: Windows XP

inf.: miastogier.pl
  Odpowiedz
Super gra polecam osobiście grałem w nią i warto .
  Odpowiedz
Czy są to może klimaty podobne do "King Pin-a" ?
  Odpowiedz
Klimat jest podobny do Max Payne.

Mam tylko nadzieję że w dwójce zmieniono ułożenie klawiszy funkcyjnych i realizm gry.
Przeszedłem jedynkę i wcale mnie nie wciągnęła oprócz jazdy tymi starymi samochodami.
Błędem jedynki był model prowadzenia pojazdów - zbyt uproszczony.

Bez sensu że dwójka jest całkowicie odmienna graficznie i powstała tak późno.
Bez wymiany mojej karty graficznej mogę zapomnieć o graniu.
Nie lubię czegoś takiego gdy gra ma niskie wymagania procesora i RAMu za to wymaga silnej karty graficznej. To jest chore.
  Odpowiedz
(10.04.2011, 20:14)skrzypas napisał(a): Klimat jest podobny do Max Payne.

Dzięki Skrzypas. Ja grałem w "King Pin-a". Nie wiem czemu, ale "Max Payne" jakoś mi nie podchodził:(
  Odpowiedz
(10.04.2011, 20:14)skrzypas napisał(a): Klimat jest podobny do Max Payne.

Mam tylko nadzieję że w dwójce zmieniono ułożenie klawiszy funkcyjnych i realizm gry.
Przeszedłem jedynkę i wcale mnie nie wciągnęła oprócz jazdy tymi starymi samochodami.
Błędem jedynki był model prowadzenia pojazdów - zbyt uproszczony.

Bez sensu że dwójka jest całkowicie odmienna graficznie i powstała tak późno.
Bez wymiany mojej karty graficznej mogę zapomnieć o graniu.
Nie lubię czegoś takiego gdy gra ma niskie wymagania procesora i RAMu za to wymaga silnej karty graficznej. To jest chore.
skrzypas ja grałem w tą grę nie tak dawno mam ją w swoich zbiorach i śmiga mi jak ta lala na kompie z 2007 roku z kartą Nivida gt 8600
  Odpowiedz
(11.04.2011, 02:37)Kucharek napisał(a): skrzypas ja grałem w tą grę nie tak dawno mam ją w swoich zbiorach i śmiga mi jak ta lala na kompie z 2007 roku z kartą Nivida gt 8600
Nie no spoko z taką kartą to i ja bym nie narzekał.
Nie wiem czy ktokolwiek o tym pamięta ale pełną specyfikację mojej maszyny podałem w dziale "Zestawy komputerowe/Mój komputer".
Ja mam kartę ATI Padeon 9600 PRO 128MB 128bit AGPx8 i w porównaniu do GT 8600 256MB to moja jest dziadkiem.
Po za tym komputer z roku 2007 to nie jest stary komputer.
Mój można uznać za stary bo ja swój kupiłem w 2003 roku.
Wpakowałem w niego prawie wszystko co mogłem.
Jeszcze mogę wymienić grafę na lepszą (256MB 128bitbit) ale jak na razie szkoda mi kaski na taki wybryk.
Powiem tak: Gothic 3 na minimalnych detalach chodzi mi płynnie bez żadnych błędów wyświetlania oprócz błędów samej gry ale to już sprawa patchy i to już podchodzi pod offtop.
Ale znam takie przypadki gier jak Mafia 2 gdzie niby wszystko jest dopracowane ale tak w zasadzie to nic nie jest dopracowane.
No bo jak wytłumaczyć fakt że gra wymaga procka jedno-rdzenowego 3GHz ale grafę jedną z szybszych wyprodukowanych później w erze procesorów dwu-rdzeniowych.
Pod względem obsługi kart grafiki gra jest niedopracowana i stworzono ją na łatwiznę bo Gothic 3 jest bardziej rozbudowaną grą a jednak może płynnie pracować na karcie graficznej z 128MB pamięci graficznej na pokładzie.
W grze Mafia 2 nie stworzono modelu gry dla słabszych komputerów ery jednordzeniwości.
  Odpowiedz
Mnie jakoś jedynka bardziej wciągneła ;)
  Odpowiedz
Mafia II spoko gierka tylko nie wiem czemu ale wydaje mi się że działa na tym samym silniku graficznym co np. GTA IV U mnie gierka śmiga bez zarzutu ;)
  Odpowiedz
Nie grałem w pierwszą cześć mafii ale druga część bardzo mi się podobała.
  Odpowiedz