Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Mamed Khalidov - ulubieniec Polaków
Dane:
Wzrost:183cm
Waga:87 kg (2011)
Państwo:Polska
Data urodzenia:17 lipca 1980
Miejsce urodzenia:Grozny, ZSRR
Klub:Arrachion MMA Olsztyn / KSW Team
[Obrazek: images1pi.jpg]
Styl bazowy:MMA
Bilans walk:MMA
Zwycięstwa:22
przez nokaut:10
przez poddanie:11
przez decyzję:1
Porażki:4
Remisy:2
No contest:0

W 2008 podpisał kontrakt z amerykańską organizacją EliteXC i tak 10 października 2008r. zadebiutował na gali ShoXC pokonując przez nokaut techniczny Jasona Guidę,aczkolwiek walka ta skończyła się złamaniem palca u prawej ręki,a amerykańska organizacja EliteXC zawiesiła działalność z powodów finansowych.
Khalidov powrócił do KSW i po wyleczeniu kontuzji swoją pierwszą walkę stoczył 15 maja 2009 w Warszawie na gali KSW,gdzie znowu w 70sec. znokautował Brazylijczyka Daniela Acacio i tak stał się pierwszym w historii Międzynarodowym Mistrzem KSW.Ostatnio Khalidov walczył 19 marca 2011r. w Warszawie na gali KSW.Tam również pokonał swojego przeciwnika Jamesa Irvina w 36sec. chociaż ten był cięższy niż zakontraktowany limit wagi 87kg,mimo to Khalidov po raz kolejny pokazał ducha walki i znowu odniósł sukces.Aktualnie jest mistrzem KSW

[Obrazek: 71211310.jpg]
  Odpowiedz
Uwielbiam Jego walki - to jeden z nielicznych tak efektownych zawodników.
  Odpowiedz
(04.04.2011, 16:40)admin napisał(a): Uwielbiam Jego walki - to jeden z nielicznych tak efektownych zawodników.

Popieram. Mamed jest jedynym w swoim rodzaju. Jego technika i zawziętość, ale i także spokój, są godne naśladowania. Jest poważnym i trudnym przeciwnikiem.
  Odpowiedz
Znawców proszę o info z jego najbliższą walką.
  Odpowiedz
(04.04.2011, 16:39)kubi120 napisał(a): Dane:
Wzrost:183cm
Waga:87 kg (2011)
Państwo:Polska
Data urodzenia:17 lipca 1980
Miejsce urodzenia:Grozny, ZSRR
Klub:Arrachion MMA Olsztyn / KSW Team
Styl bazowy:MMA
Bilans walk:MMA
Zwycięstwa:22
przez nokaut:10
przez poddanie:11
przez decyzję:1
Porażki:4
Remisy:2
No contest:0

W 2008 podpisał kontrakt z amerykańską organizacją EliteXC i tak 10 października 2008r. zadebiutował na gali ShoXC pokonując przez nokaut techniczny Jasona Guidę,aczkolwiek walka ta skończyła się złamaniem palca u prawej ręki,a amerykańska organizacja EliteXC zawiesiła działalność z powodów finansowych.
Khalidov powrócił do KSW i po wyleczeniu kontuzji swoją pierwszą walkę stoczył 15 maja 2009 w Warszawie na gali KSW,gdzie znowu w 70sec. znokautował Brazylijczyka Daniela Acacio i tak stał się pierwszym w historii Międzynarodowym Mistrzem KSW.Ostatnio Khalidov walczył 19 marca 2011r. w Warszawie na gali KSW.Tam również pokonał swojego przeciwnika Jamesa Irvina w 36sec. chociaż ten był cięższy niż zakontraktowany limit wagi 87kg,mimo to Khalidov po raz kolejny pokazał ducha walki i znowu odniósł sukces.Aktualnie jest mistrzem KSW

[Obrazek: 123yat.jpg]

Z kim ma w planach sie teraz zmierzyć???Ostatnie KSW jakie oglądałam to walki "kogutów", właściwie nie było nic ciekawego. Chociaż Khalidov w opinii znawców sieje postrach. Sam wygląd może być mylny dla kogoś, kto go nie widział w walce:-)
  Odpowiedz
Smile 
Jak będę wiedział to najwyżej dam znać:)
  Odpowiedz
Podczas 19-tej gali KSW wielbiciele talentu Mameda Khalidowa usłyszeli wreszcie to, o czym marzyli już od dawna.
Po zakończonej spektakularnym nokautem walce z Rodneyem Wallacem Mamed w wywiadzie na żywo oficjalnie zwrócił się do właścicieli KSW i swojego menadżera, żeby umożliwiono mu i zorganizowano jego walki dla najlepszej światowej federacji mma, czyli dla UFC !! !! !!
Oświadczenie to jest wielkim zaskoczeniem, gdyż do tej pory wielokrotnie i we wszystkich wywiadach uparcie twierdził, że wcale nie ciągnie go do Ameryki, i że owszem chciałby walczyć z najlepszymi, jednak cel ten już się zaczął urzeczywistniać tu, w Polsce, pod skrzydłami, jak mówi, "najlepszej federacji" KSW, i gdzie jest mu dobrze. Twierdził też, że jego marzenia już się spełniły i gdyby chciał jeszcze więcej to okazał by chciwość i Bóg mógłby go za to ukarać. Stwierdzenia te powtarzał jak mantrę już od ponad roku przy okazji każdego wywiadu.
Aż tu nagle mamy taką rewelacje i to wygłoszoną na żywo w tv .
Cała ta sytuacja wydaje się tym ciekawsza, że wygląda na to jakby swoje oświadczenie Mamed ogłosił spontanicznie, pod wpływem euforii wywołanej swoim spektakularnym zwycięstwie nad byłym zawodnikiem UFC. Jestem niemal przekonany, że Martin Lewandowski i Maciej Kawulski , właściciele KSW również zostali zaskoczeni :shock: oświadczeniem Mameda, gdyż przed samym rozpoczęciem gali Mateusz Borek przeprowadził z nimi wywiad i gdy padła kwestia UFC spokojnie stwierdzili, że w zasadzie to nie rozmawiali z Khalidovem na ten temat, a przyciśnięci bez mrugnięcia powiedzieli, że nigdy nie blokowali i nie zamierzają blokować drogi do UFC, gdyby Mamed chciał. Dla mnie ewidentnie wyglądali na święcie przekonanych, że są wyłącznymi "właścicielami" tego Diamentu, jakim niewątpliwie jest polski Czeczen. Ciekawe co zrobią teraz, gdy poczuli, że ta złotodajna kurka może im się wymsknąć. Jeżeli się mylę co do ich niewiedzy to powinni zostać nominowani do Oscara za grę aktorską.
Myślę, że nie mnie jednemu marzy się żeby ten naprawdę fenomenalny talent naszego sympatycznego Czeczeńca rozbłysł w spektakularny sposób w klatkach UFC!!! Dwa, trzy spektakularne nokauty, a potem np. ... Hector Lombard (mniam, mniam!) i ... pas mistrza świata UFC!!! TRZYMAJMY KCIUKI !
  Odpowiedz
jkomandos napisał(a):Myślę, że nie mnie jednemu marzy się żeby ten naprawdę fenomenalny talent naszego sympatycznego Czeczeńca rozbłysł w spektakularny sposób w klatkach UFC!!! Dwa, trzy spektakularne nokauty, a potem np. ... Hector Lombard (mniam, mniam!) i ... pas mistrza świata UFC!!! TRZYMAJMY KCIUKI !

Dobrze myślisz.
UFC potem PRIDE... hmmm
Smaczne fantazje, ale w zasięgu Mameda.
  Odpowiedz
A tak na poważnie - myślicie, że UFC to progi dla Mameda?
Z tego co widziałem, tam są naprawdę wariaci, ocierający się o granicę pomiędzy sportem a wandalizmem.
  Odpowiedz
jkomandos napisał(a):Mamed w wywiadzie na żywo oficjalnie zwrócił się do właścicieli KSW i swojego menadżera, żeby umożliwiono mu i zorganizowano jego walki dla najlepszej światowej federacji mma, czyli dla UFC !! !! !!

Zdziwiłem się i to bardzo bo tak jak piszesz wcześniej się zarzekał, że tutaj mu dobrze.
Ale i w UFC będę my kibicował bo gość ma klasę.

admin napisał(a):A tak na poważnie - myślicie, że UFC to progi dla Mameda?
Z tego co widziałem, tam są naprawdę wariaci, ocierający się o granicę pomiędzy sportem a wandalizmem.

Tam walki bywają czasami bardzo brutalne i prymitywne.
Swoją klasą Mamed ich załatwi...
Przyłącz się do Akcji zgłoś posta!
  Odpowiedz