Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Manipulacja przy punktach przez administrację portalu chomikuj.pl
Dzisiaj zajrzałem sobie do zakładki z Historią transakcji i to co zobaczyłem bardzo mnie zdziwiło... Jak zobaczycie admini chomikuj odebrali mi 13 000 punktów po czym oddali 6500 punktów z nieznanych mi przyczyn. Poniżej zamieszczam screena jak i również wysyłam e-maila z zapytaniem do administracji chomikuj.pl o co chodzi??? O wynikach poinformuję gdy dostanę odpowiedź.

[Obrazek: punktymanipulacja.png]

Treść wiadomości jaką wysłałem 11 kwietnia 2011 do administracji chomikuj.pl

Cytat:Droga redakcjo.

Wczoraj tj. 10 kwietnia 2011 zajrzałem do zakładki "Historia transakcji" i znalazłem w niej dziwne transakcje z 8 kwietnia, w których to odebraliście mi 13 000 punktów po czym oddaliście 6500 pkt. Moim zdaniem ingerencja z waszej strony była bezpodstawna... jeżeli to była Państwa sprawka.

link do screena: http://img695.imageshack.us/img695/466/p...ulacja.png

Proszę przynajmniej o wyjaśnienie sytuacji w wiadomości zwrotnej dlaczego pozbawiono mnie 6500 pkt bez jakiegokolwiek powiadomienia?

--
Pozdrawiam
Właściciel chomika CzekoladowyBaron.
  Odpowiedz
Nie dobra administracja nie dość że rzadko odpisują jak mamy problem to w dodatku kradną nasze ciężko zbierane punkty ;p
u barona chyba nie mogli się zdecydować :D
---
  Odpowiedz
(10.04.2011, 14:44)CzekoladowyBaron napisał(a): Dzisiaj zajrzałem sobie do zakładki z Historią transakcji i to co zobaczyłem bardzo mnie zdziwiło... Jak zobaczycie admini chomikuj odebrali mi 13 000 punktów po czym oddali 6500 punktów z nieznanych mi przyczyn. Poniżej zamieszczam screena jak i również wysyłam e-maila z zapytaniem do administracji chomikuj.pl o co chodzi??? O wynikach poinformuję gdy dostanę odpowiedź.

Dla mnie to jest co najmniej chamskie zachowanie. Żadnej wiadomości, notki....nic co by tłumaczyło takie zachowanie:@ No cóż. Poczekajmy na odpowiedź Administracji.
  Odpowiedz
Bardzo dziwna sprawa pierwszy raz spotkałem się z takim info.
  Odpowiedz
Dziwne to trochę, pewnie zabrakło im na konto chomik maniac to na raty od Ciebie pożyczyli :D (żart) :D
[Obrazek: synngaa.png]
Pomogłem ? - Kliknij przycisk 'Reputacja'
  Odpowiedz
Wygląda to jak kradzież 6500 punktów i stworzenie takiej jakby "pomyłki" administracji.
Może jestem w błędzie ale sądzę że to było włamanie.
  Odpowiedz
(10.04.2011, 20:18)skrzypas napisał(a): Wygląda to jak kradzież 6500 punktów i stworzenie takiej jakby "pomyłki" administracji.
Może jestem w błędzie ale sądzę że to było włamanie.

Myślę Skrzypas ze nie jest tak do końca. Znając Barona, posiada o wiele więcej pkt. Jeśli było by to włamanie, ilość "skradzionych" pkt była by o wiele wyższa, choć mogę się mylić. Dowiemy się po odpowiedzi z Administracji......o ile odpiszą.
  Odpowiedz
Otrzymałem odpowiedź od administracji chomikuj. Trzymajcie mnie bo ich tam rozpier....e.

Cytat:Witam serdecznie,

punkty (6500) zostały usunięte z Pana konta, ponieważ pochodziły z nielegalnego
źródła (Filmy_Avi_Rmvb). Bardzo nam przykro, jednak nie ma możliwości zwrotu
punktów. Sugeruję o rekompensatę punktów zwrócić się do użytkownika, który
dokonywał przelewu.

Liczymy na zrozumienie.

W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji.

--
Pozdrawiam

Agnieszka Rutkowska
Obsługa Użytkowników
Chomikuj.pl

Wyjaśniam, że punkty otrzymałem od właściciela chomika Filmy_Avi_Rmvb za umieszczenia jego banera u siebie na chomiku.
  Odpowiedz
osobiście nie rozumiem ich odpowiedzi.
Jak ci zabrali 6.500 pkt i piszą "Sugeruję o rekompensatę punktów zwrócić się do użytkownika, który dokonywał przelewu."
to czemu ten użytkownik co dokonał przelewu ma mi coś dać jak już dał.

A swoją drogą ciekawe czy te punkty mu oddali czy poszły w eter :D
---
  Odpowiedz
Hmmm....zanim to napisałem, zastanawiałem się 20 x czy słusznie, ale doszedłem do wniosku że tak. Przedstawionego tu użytkownika, mamy na forum. Występuje on w wątkach:

http://odjechani.com.pl/Thread-Wykonam-c...y_Avi_Rmvb

http://odjechani.com.pl/Thread-Do-zdobyc...y_Avi_Rmvb

Nie musisz Baronie daleko szukać, by chociaż porozmawiać o tym zajściu. Postępowanie Administracji jest bardzo nie jasne i niedojrzałe, a wręcz nieprofesjonalne. Brzydko powiem że chomikuj.pl schodzi na "psy".
  Odpowiedz