Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Marsz Niepodległości 2013, czyli dym jak co roku!
[Obrazek: 1407133.3.jpg]

Ten sam scenariusz za każdym razem. Dym, boruta, syf i ranni. Moim zdaniem w ogóle ten marsz nie powinien mieć miejsca, już nie. Niczemu teraz nie służy, a wręcz przeciwnie, zagraża mieszkańcom Warszawy. Takie wydarzenie przynosi tylko hańbę polakom i nie ma niczego wspólnego z historią. Rozumiem, że wielu polaków naprawdę uczestniczy w nim z pobudek patriotycznych, ale gra nie jest warta świeczki. Zbyt wielu chuliganów w tym uczestniczy. Kary za takie występki powinny być wyjątkowo surowe. Uważam, że należy z tym skończyć!

Macie podobne zdanie, czy może myślicie inaczej? Zapraszam do dyskusji.
  Odpowiedz
Jak można dopuścić do takich zdarzeń, przecież nie maja nic wspólnego z 11 listopada.I jak zwykle kibole drakę musieli rozpocząć, bo żaden normalny człowiek w dzień niepodległości nie zaczyna rozróby tylko ta chołota z łazienkowskiej.
O nie takie Polskę walczyliśmy, żeby widzieć przed ekranami pobitych policjantów, straż, i policję.
Brak słów normalnie, ale wiedziałem że co roku tak będzie;)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz
(11.11.2013, 18:56)Aniodiable napisał(a):O nie takie Polskę walczyliśmy, żeby widzieć przed ekranami pobitych policjantów, straż, i policję.
Chętnie poczytam, jak walczyłeś "O nie takie Polskę", ale opisz to w innym wątku. Bez błędów, jakbyś mógł.

Co do tematu:
Żałosne są takie widoki ;(. To jest dzień w którym powinniśmy być szczególnie dumni z bycia Polakami. Dumni z naszej wolności, niepodległości i pokazać światu, że jesteśmy narodem który zasługuje na szacunek.
Czy jestem dumny oglądając takie wiadomości? Nie - jest mi wstyd. Przez takich oszołomów którzy wychodzą na ulicę po to, żeby "zadymić", przez kompletny brak organizacji i przez żenującą nieudolność policji, inne narody mogą nam w tylko współczuć (zamiast zazdrościć), że żyjemy w takim, a nie innym kraju.
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Ehh. Też się zastanawiam nad tym. 11 listopada powinien być świętem wdzięczności. Wdzięczności za niepodległą Polskę w której możemy sobie żyć i dniem, w którym pamiętamy o tych, którzy ją dla nas wywalczyli.
Okazuje się, że potrafimy tylko manifestować to, jak bardzo nam jest źle. Zapominamy o wdzięczności, nawet w ten jeden dzień w roku...
Free Your Mind!
  Odpowiedz
Ostatnio byłem trochę odcięty od świata, ale wróciwszy dziś do domu, spytałem w żartach, czy nie było przypadkiem znów zamieszek w Warszawie... Nie wierzyłem w to, co usłyszałem. Wystarczyło włączyć TVN24 i samemu się przekonać. Szczerze? Śmiechu warte. Kaczyński podburza ciemnotę, a szara masa robi pod siebie na własnym podwórku. Nawet małe pisklęta wiedzą, że do swojego gniazda się nie s...

No cóż, brak słów.
  Odpowiedz
Aniodiable, po raz kolejny powtarzam, zmień z łaski Swej ten nieadekwatny podpis do Twojej osoby.
Za komuny walczono aby świętować ten dzień, dzisiaj mamy tylko bydło społeczne a nie świętowanie, zbytnio nie przypominało to marszu niepodległościowego a w pewnym stopniu faszystowski; rani policjanci, tęcza spalona, zaatakowana ambasada rosyjska, przecież kilka dni temu tyle się na ten temat wypowiadano wszystko miało być dopilnowane, ale wyszło jak wyszło tak jak z tym Fornalikiem, wszytko idzie w dobrym kierunku - to tylko takie zasłanianie prawdy ciemnotą, jedyne co to euro rok temu nam się udało.
Tak, Federacja Rosyjskiej ambasady została zaatakowana, zostały rzucane kamienie, racę - po prostu wandalizm, przy Pałacu Kultury i Nauki spaloną Rosyjską flagę narodową, to skandal! ...myślę że Rosja nie zostawi tego tak, a to wszystko ma swój powód.
Takie świętą jak to, Polacy powinni świętować w domach, śledząc transmisje przy grobie nieznanego żołnierza oraz wywieszając flagę narodową, nie warto narażać siebie i swoją rodzinę na takie niebezpieczeństwo bo kto wie co może się stać.
Po prostu wstyd i hańba na arenie między narodowej, co pomyślą sobie inne państwa o takim kraju jak Polska, miejmy nadzieje że gorzej już nie będzie i następnym razem taki marsz zostanie dobrze przeanalizowany i przedyskutowany bo nie warto narażać życie innych osób które chcą ten dzień świętować a nie wojować.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
da Vinci napisał(a):Kaczyński podburza ciemnotę, a szara masa robi pod siebie na własnym podwórku.

Ciemnota sama bierze się do zamieszek. Gdyby obecnym rządzącym takie myślenie nie było na rękę, to już dawno marsz zostałby zniesiony, tak jak to powinno być zrobione już parę lat temu.

P@weł napisał(a):Aniodiable, po raz kolejny powtarzam, zmień z łaski Swej ten nieadekwatny podpis do Twojej osoby.

Aniodiable miał raczej na myśli ogół polaków jako naród, a nie swoją osobę pisząc - "O nie takie Polskę walczyliśmy...".
  Odpowiedz
Sword, poprawnie: O nie taką Polskę walczyliśmy, na forum raczej nikt nie stosuję gwary albo takich wyrazów jak chlip, chliw, zamiast chleb czy chlew, ale to i tak nie zmienia tego co napisałem.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
P@weł, widzę że bardzo chętnie zwracasz uwagę na błędy innych, więc zwracaj może najpierw na swoje.
(12.11.2013, 14:18)P@weł napisał(a):Tak, Federacja Rosyjskiej ambasady została zaatakowana
Jesteś pewien, że było tak, jak napisałeś?
(12.11.2013, 14:43)P@weł napisał(a):Sword, poprawnie: O nie taką Polskę walczyliśmy,
Jeśli już chcesz być taki poprawny, to moim zdaniem powinno brzmieć" "Nie o taką Polskę walczyliśmy." Ponieważ jednak ani Ty, ani nasz Haker (ani ja) nie walczyliście, to prawdopodobnie dlatego nie wiecie nawet, jak to napisać. To jednak nie jest wątek o poprawności języka polskiego, chociaż poszanowanie języka, to też objaw patriotyzmu, jakiego w taki dzień jak wczoraj oczekiwałoby się po "demonstrujących".

Aniodiable, nie miałem zamiaru z Ciebie drwić w moim poprzednim poscie, ale jak nastolatek pisze "walczyliśmy o Polskę", to po prostu jest śmieszne. Ci którzy rzeczywiście walczyli, przewracają się teraz w grobach, a tym którzy jeszcze żyją jest (prawdopodobnie) najzwyklej żal, że ich wysiłki i poświęcenie nie są teraz należycie wykorzystane.

Polacy znani są w świecie jako bardzo waleczny naród. W naszej historii aż roi się od wojen, powstań, klęsk i zwycięstw. Polacy walczyli na wszystkich kontynentach, w bardzo różnych epokach i pod różnymi sztandarami.
Od prawie 70-ciu lat, naszego kraju nie dotknęła wojna. Tak długi okres pokoju chyba się jeszcze naszemu krajowi nie przydarzył.
Nie wiem, może Polak to taki naród, że musi mieć wroga, bo inaczej nie potrafi funkcjonować Auc. Jak nie ma wroga, to sobie go wymyśli, ale najgorsze jest, kiedy z powodu braku jakiegoś jasno określonego wroga, Polacy zaczynają walczyć ze sobą wzajemnie i o cokolwiek, byle walczyć.
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Kto ty jesteś?
Polak mały.
Jaki znak twój?
Kominiara i dwie pały! :diabel

Mam nadzieję, że to się zmieni.
  Odpowiedz