P@weł, widzę że bardzo chętnie zwracasz uwagę na błędy innych, więc zwracaj może najpierw na swoje.
(12.11.2013, 14:18)P@weł napisał(a):Tak, Federacja Rosyjskiej ambasady została zaatakowana
Jesteś pewien, że było tak, jak napisałeś?
(12.11.2013, 14:43)P@weł napisał(a):Sword, poprawnie: O nie taką Polskę walczyliśmy,
Jeśli już chcesz być taki
poprawny, to moim zdaniem powinno brzmieć" "Nie o taką Polskę walczyliśmy." Ponieważ jednak ani Ty, ani nasz Haker (ani ja) nie walczyliście, to prawdopodobnie dlatego nie wiecie nawet, jak to napisać. To jednak nie jest wątek o poprawności języka polskiego, chociaż poszanowanie języka, to też objaw patriotyzmu, jakiego w taki dzień jak wczoraj oczekiwałoby się po "demonstrujących".
Aniodiable, nie miałem zamiaru z Ciebie drwić w moim poprzednim poscie, ale jak nastolatek pisze "walczyliśmy o Polskę", to po prostu jest śmieszne. Ci którzy rzeczywiście walczyli, przewracają się teraz w grobach, a tym którzy jeszcze żyją jest (prawdopodobnie) najzwyklej żal, że ich wysiłki i poświęcenie nie są teraz należycie wykorzystane.
Polacy znani są w świecie jako bardzo waleczny naród. W naszej historii aż roi się od wojen, powstań, klęsk i zwycięstw. Polacy walczyli na wszystkich kontynentach, w bardzo różnych epokach i pod różnymi sztandarami.
Od prawie 70-ciu lat, naszego kraju nie dotknęła wojna. Tak długi okres pokoju chyba się jeszcze naszemu krajowi nie przydarzył.
Nie wiem, może Polak to taki naród, że musi mieć wroga, bo inaczej nie potrafi funkcjonować

. Jak nie ma wroga, to sobie go wymyśli, ale najgorsze jest, kiedy z powodu braku jakiegoś jasno określonego wroga, Polacy zaczynają walczyć ze sobą wzajemnie i o cokolwiek, byle walczyć.