Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Medyczna marihuana
Hej

No właśnie, co sądzicie o legalizacji medycznej marihuany, czy znacie osobiście osoby którym mogła by ona pomóc.
Ja mam nadzieje że doczekam się legalizacji i będę mógł podnieść swój komfort życia.
  Odpowiedz
Czemu nie, skoro i tak jest dozwolony alkohol, którego działanie w większej ilości jest dobrze znane.
  Odpowiedz
Nie używam i nie zamierzam, ale jeżeli to może komuś pomóc w poprawieniu jego stanu zdrowia, to jak najbardziej za.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Jeśli to miałoby pomóc chorym to oczywiście jestem za wprowadzeniem tego a jeśli miałby to ktoś wykorzystać w inny sposób niż leczniczy to od tego są odpowiednie organy do działania.

Z tego co mi wiadomo to sejm przyjął ten projekt.

amb00, alkohol też w jakiś stopniu jeśli się odpowiednio korzysta jest "leczniczy" czy to piwo, wino czy spirytus.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Szczerze mówiąc nie palę, nigdy nie paliłem, znam osoby palące i przebywałem w ich obecności, gdy palili, znałem nałogowców i osoby z umiarem. Jeśli chodzi o legalizację, no cóż, jestem na nie, jeśli chodzi o zalegalizowanie jakiś tam ilości. Są ludzie co nie mają umiaru i nie chcę widzieć gówniarzy palących gdzie popadnie zioło z tym charakterystycznym wyrazem wyluzowanego otępienia na twarzy. Jestem za odnośnie maryśki do celów medycznych pod warunkiem palenia jej w dozwolonych miejscach i nie mam tu na myśli miejsc dla palaczy, a prywatne posesje.

Jeżeli komuś poprawia to samopoczucie lub daje inne pozytywne rezultaty dla zdrowia i ma receptę, to czemu nie? Dodałbym jeszcze do tego dekryminalizację pewnych ilości marihuany, by za nielegalne posiadanie paru gramów nie trafić za kratki i nie mieć kartoteki, a zapłacić zwykły mandat jak za wykroczenie i musieć oddać towar policji.
  Odpowiedz
(08.03.2017, 19:43)Paweł napisał(a): amb00, alkohol też w jakiś stopniu jeśli się odpowiednio korzysta jest "leczniczy" czy to piwo, wino czy spirytus.
Właśnie, a nie jest zabroniony.
(08.03.2017, 20:51)Swordancer napisał(a): Są ludzie co nie mają umiaru i nie chcę widzieć gówniarzy palących gdzie popadnie zioło z tym charakterystycznym wyrazem wyluzowanego otępienia na twarzy.
I tacy ludzie popadają w alkoholizm i kończą jako bezdomni, więc co to za różnica czy zniszczą sobie życie alkoholem czy zielskiem. A co do tych "gówniarzy", to olać ich. Jak nie potrafią myśleć i chcą sobie rozwalić życie, to ich sprawa.
  Odpowiedz
Wątek jest o medycznej marihuanie, tutaj uważam że powinna być legalna, ale tylko dla prawdziwie potrzebujących tego leku.

Co do legalizacji marihuany to jestem przeciw, ponieważ i tak już jest wiele problemów z alkoholem. Gdy dojdzie do tego jeszcze marihuana to zwiększy się ilosć wypadków samochodowych "po trawie", na ulicy pewnie jakies sebixy będą mieć schizy. Będzie to kolejna używka obok papierosów i alkoholu, na którą ludzie będą wydawać duże pieniądze.

Odpowiedz
(08.03.2017, 19:43)Paweł napisał(a): Z tego co mi wiadomo to sejm przyjął ten projekt.

Ja słyszałem że odrzuca cały czas te projekty, będę się musiał temu przyjrzeć. 

Jasne że marihuana jako taka do palenia sobie żeby humorek poprawić powinna być zakazana. To wszystko da się ogarnąć, np. eliminując odpowiednie składniki odurzające z zielska, zrobić jakieś sadzonki genetycznie modyfikowane.

Ciekaw jestem cen jakie będą jak PIS w końcu się zdecyduje, obecnie to co można w Holandii kupić za kilkadziesiąt złoty, np gram zielska, w Polsce trzeba zapłacić kilka tys. zł za lek, który ma takie same efekty jak ten 1 gram, i na tyle samo starcza mniej więcej.
  Odpowiedz
(08.03.2017, 23:34)Dominik napisał(a): eliminując odpowiednie składniki odurzające z zielska
Wtedy palenie tego nie miałoby sensu :P
  Odpowiedz
A ja jestem za legalizacją i marihuany medycznej i takiej "normalnej". Dlaczego? Bo dobre uregulowanie prawne sprawi, że zakazany owoc już nie będzie kusił małolatów, ludzie, którzy jej potrzebują do leczenia będą mogli normalnie kupić w aptece (chociaż jak na wszystko- będzie można wystawić fałszywą receptę) a ludzie, którzy chcą czasem zapalić w domu zamiast 4 dych na wódkę wydadzą 4 na marihuanę.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości