Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Menadżery pobierania.
Z jakich menadżerów pobierania korzystacie? Jaki polecilibyście?
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Ja od lat korzystam z Flash Get 3, zawsze mi najszybciej pobiera, ale ma wady, b rzadkie aktualizacje, czasami ma problem z plikami torrent, nie współpracuje idealnie z przeglądarką Chrome. Jest jednak intuicyjny i dość dobry, sam jednak od dawna szukam lepszej alternatywy obsługującej zarówno zwykłe pliki, jak i torrent, który jednocześnie wyciśnie z łącza co się da. Też chętnie poczytam czego używają inni.
  Odpowiedz
Zależy jaki program ogólny do wszystkiego czy taki np do pobierania z przeglądarki, osobiście do przeglądarki polecam internet download manager, dla mnie najlepszy. Oczywiście to moje zdanie mogę się mylić.
[Obrazek: 9865w3456_wnxxreq.png]
  Odpowiedz
Również polecam Internet Download Manager. Na maksa wykorzystuje łącze, idealnie współpracuje z przeglądarkami. Możliwość pobierania filmów np. z YouTube itd. Jak chcesz to napisz PW i podrzucę Ci link do wersji z której korzystam. Full bez zbędnych ograniczeń czasowych.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Nico, a czy ten program obsługuje też pliki torrent i magnet linki?
  Odpowiedz
Z tego co się orientuję to nie ma możliwości bezpośredniego pobierania z torrentów aczkolwiek istnieją strony które generują własne linki i IDM powinien sobie z nimi poradzić. Sposób poniżej.

Sam widzisz, musiałbyś kombinować jednak program sam w sobie jest bezkonkurencyjny jeśli chodzi o pobieranie pliku z danego serwisu.

Dla porównania.

Chrome:
[Obrazek: scr2-1425511564.png]

Internet Download Manager:
[Obrazek: scr-1425511564.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Nie, ja szukam kombajnu, nie lubię biegać bez sensu po stronach, więc niestety ten menadżer odpada. W sumie dziwi mnie, że twórcy tak popularnych programów nie potrafią ich solidnie rozbudować. No nic, szkoda tylko, że tak dobry program jak FlashGet 3 nie jest udoskonalany, wciąż sobie radzi, ale najgorsze, że nie zawsze łapie torrenty i magnet linki, ale to wciąż najlepszy program z jakim miałem styczność.
  Odpowiedz
Ja również wolę mieć wszystko w jednym miejscu nie mniej jednak warto poświęcić uwagę temu programowi. Wiesz... do torrentów zawsze możesz zainstalować uTorrenta czy jak to się zwało.

Odpowiedz
No własnie unikam tych programów, nie chcę wysyłać na siłę danych i widzieć reklam. Te programy typu Utorrent i Ares to chłam i spam ,a w dodatku, to dodatkowe programy w tle, a ja musze wręcz tego unikać, lubię jak system mi się szybko uruchamia.
  Odpowiedz
Jeśli do torrentów to "Jestem piratem i wiem o tym, Ten bit jest kradziony *aaa* Ten bit jest kradziony*aaa* Ściągam! :D" A tak na serio to do torrentów utorrent :D
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
  Odpowiedz