Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Metody userów na zatarcie śladów pirackiej działalności na kontach chomikuj.pl
Obyście mieli rację chłopaki ja nie chce mieć do czynienia z policją itp a przezorny zawsze ubezpieczony a jak koledzy wrócą na chomika czy będą mieli dostęp do kompów namówię ich żeby tu wam wszystko pokazali dowody itp ja myślę że oni nie kłamią nikt by takich poważnych rzeczy na darmo nie pisał itp.
Zobaczcie co na chomiki teraz rozsyłają do mnie i do innych

Kancelaria Adwokacka
00-896 Warszawa
Tel. +22 654 95 37
Fax: +22 654 95 38
e-mail:
[email protected]
Adwokat Marek Staszewski
Adres do korespondencji:
ZWIĄZEK PRODUCENTÓW AUDIO VIDEO
ZPAV
00-380 Warszawa,
ul. Kruczkowskiego 12/2
Warszawa, 27 kwietnia 2012 r.
Szanowni Państwo,
w związku z Państwa działaniami polegającymi na bezprawnym utrwalaniu oraz rozpowszechnianiu chronionych prawem fonogramów,nagan audiowizualnych,naruszającym majątkowe prawa Związku Producentów Audio Video i reprezentowanych przez ZPAV producentów muzycznych i audio video, zwracam się do Państwa z żądaniem natychmiastowego zaniechania dalszych naruszeń.
Brak reakcji z Państwa strony spowoduje złożenie przez ZPAV zawiadomienia do prokuratury o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa opisanego w części karnej ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz złożeniem powództwa o odszkodowanie do właściwego Sądu.
Aby uniknąć tych konsekwencji proponuję Państwu ugodowe zakończenie sprawy. W tym celu proszę o pilne skontaktowanie się ze Związkiem Producentów Audio Video pod adresem e-mail: [email protected] lub numerem telefonu 22 625 66 99.
Zgromadzone w Państwa sprawie dokumenty świadczą jednoznacznie o bezprawnym utrwalaniu i rozpowszechnianiu chronionych fonogramów przy wykorzystaniu usług świadczonych przez portal www.chomikuj.pl za pomocą konta o nazwie Joker http://chomikuj.pl/Joker. Według przepisu art. 116 ust. 1 w zw. z art. 117 ust. 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych czyn taki zagrożony jest karą do 2 lat pozbawienia wolności albo ograniczenia wolności oraz grzywną, a także odpowiedzialnością odszkodowawczą
Kancelaria Adwokacka
Adwokat Marek Staszewski
ul. Ogrodowa 28/30
00-896 Warszawa
Tel. +22 654 95 37
Fax: +22 654 95 38
e-mail:
[email protected]
na podstawie kodeksu cywilnego i art. 79 pkt 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
W celu uniknięcia postępowań prawnych, o których powyżej, zwracam się z niniejszą propozycją ugodowego zakończenia sprawy.
Informuję, iż brak kontaktu w ciągu 7 dni od otrzymania niniejszego pisma będzie zrozumiany jako odmowa zawarcia ugody. W takim przypadku ZPAV zmuszony będzie do podjęcia przewidzianych prawem, opisanych powyżej działań w celu dochodzenia ochrony praw ZPAV oraz reprezentowanych przez ZPAV producentów muzycznych.
Z poważaniem,
Adwokat Marek Staszewski
Pełnomocnik ZPAV
NR ZPAV: 2012/838
  Odpowiedz

[Obrazek: DSC00001.JPG]

Znalazłem, sorki za zdjęcie ale nie mam skanera. A poza tym tak było szybciej.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Blachu82 powiem Ci, trochę przez Ciebie mam pietra, skoro Ciebie złapali, miałeś zapłacić karę to tak samo może to być każdy z nas. Jednakże wiesz za jakie to dokładnie pliki Cię złapali? czy tylko za łamanie praw autorskich? Możliwe że ja coś nie doczytałem...

P.S.

Szacherezada takie pisma przychodzą od dawna jednak jeśli się nie odpisuje im na wiadomości to nic nie zrobią, mogę podać na moim przykładnie "Kilka miesięcy temu, jeszcze w 2011r przyszło mi pismo od SONY, coś podobne do zpav, zignorowałem je i jeszcze mi nic nie zrobili, nie wiem co będzie dalej" Najważniejszą zasadą jest nie wgrywać pliki z prawami autorskimi, a ponieważ praktycznie większość plików ma prawa autorskie to wgrywać pliki do których mało się przyczepiają... Do nich na pewno nie należy muzyka... :)
Ech...
  Odpowiedz
Może poczekajmy na wypowiedź coloita, niech mam możliwość obrony swojej osoby.
Wrzucając pliki na chomika, badź inny serwis hostingowy musimy się liczyć z tym że możemy zostać złapani,
za rozpowszechnianie plików. Zawsze tak było i nie wiem o co te całe "halo". Możemy trafić na 1 plik o którego prawa
autorskie ktoś się doczepi i już - polegliśmy. Poczekajmy na dalszy rozwój sytuacji.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
YGeek napisał(a):za jakie to dokładnie pliki Cię złapali?

Za poradniki z serwisu gry-online
  Odpowiedz
No widzisz Blachu82 sam dostałeś karę do zapłaty a nawet nie wiedziałam o Tobie. Może jest dużo więcej takich chomików których złapali na piractwie tego nie wiem. jarojaro77 tak samo jak Ty za plik pdf dostał 2 tyś kary ale to akurat gazetka była chyba CKM nie jestem pewna jaka. Coloit tzn Marek dostał za jakiś program karę nie wiem za jaki bo już nie mam z nim kontaktu od tamtej chwili, jak będzie u brata Jarka na gg to pogadam z nim sprawa była poważna pisał że o 11 policja przyszła i nakaz mieli zabrali mu komputer i zakazali usuwać chomika do końca sprawy czeka na rozprawę sądową,szkoda mi go facet ma troje dzieci żonę niepracującą i on dorywczo tylko pracuje jak przyjdzie mu kokosy płacić to dopiero będzie nie wesoło, to mój bliski przyjaciel dlatego postanowiłam się podzielić z Wami tą informacją i to jest pewne Kochani co piszę nie ma w tym żadnej ściemy jest poważnie, tak samo dino 116 dobry kumpel jemu też laptopa zabrała policja za chomika i do tej pory nic nie wiadomo. Gdyby taka akcja nie zaszła wcale by mnie tu nie było rzadko kiedy siędzę na takich portalach mój portal to chomikuj.pl mam nadzieję że więcej nie będę słyszała o takich zajściach, sama się wystraszyłam jak nie wiem . A jeszcze jedno koledzy takie pisemka od zpav ,probono też dostaliście? Może to ktoś się wygłupia? Bo na chomika piszą to dziwne jak ktoś dostał niech napisze bo nie wiem co o tym myśleć. Pozdrawiam Wszystkich
  Odpowiedz
No cóż, kary są nakładane, nie wiadomo dokładnie na kogo ale Blachu82 dał dowód że takie sytuacje mają miejsce, jednak czy znacie jakieś osoby co dostały karę np za gry lub filmy? głównie ludzie kary dostają za pdf (nie dziwię się bo autorzy też na tym mało zarabiają a my im psujemy interes) i mp3 (+ składanki), wiem że również czasem przychodzą wezwania od SONY jednak czy dostał ktoś wezwanie do zapłaty za jakieś gry na pc lub filmy?

Ja jeszcze nie skończyłem z chomikiem ale jest mnie ciężko znaleźć :)
  Odpowiedz
Pewnie wam się to nie spodoba, ale ja osobiście chętnie przyczyniłbym się do tego, aby chomikuj.pl zostało zniszczone, a jego właściciele zostali zamknięci. Sam jestem piratem, ale nigdy na piractwie się nie dorabiałem. Punkty pozwalają mi na pobieranie bez oddawania chomikuj moich pieniędzy za coś co do nich również nie należy.

Jeśli kiedyś wpadnie do mnie policja to zwyczajnie zamknę chomika i zapłacę karę lub na chomiku umieszczę coś legalnego. Co do ZAPV to kolejne złodzieje i jak spotkał bym kiedyś po ciemku właściciela to ręka boska go nie uchroni przed moim butem pędzącym w jego tyłek :D
  Odpowiedz
jak ktoś szuka dowodów na to ze komuś zrobili wjazd na chatę za chomika to koleżance przesłałem foto z nakazem przeszukania
może to zmieni wasze podejście do tej sprawy ktoś spyta czemu sam tego nie dodałem to proste nie mam pojęcia jak pozdrawiam
  Odpowiedz
Proszę tutaj dowód od Marka Coloita
[Obrazek: IMAG0095j_rwesqrn.jpg]

Dziś w końcu mogłam z Markiem pogadać i zrobił screen to o co prosiliście.
Ja wiem że dużo osób nie wierzy ale do czasu Kochani widzicie co się dzieje policja na prawdę ściga za chomiki proszę o komentarze pozdrawiam
  Odpowiedz