Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Mniej znane filmy, które warto zobaczyć.
Często można trafić na niskobudżetowe, niereklamowane produkcje, które mają całkiem niezłą treść. Kojarzycie jakieś mało znane dobre filmy, które warto obejrzeć?
  Odpowiedz

Film o Tesli, bardzo ciekawy dla osób zainteresowanych nauką (niekoniecznie znających się na terminologii itd.).
  Odpowiedz
Sobowtór diabła - fenomenalny film o życiu Utaja Saddama Husaina. Jeden z najlepszych filmów, jakie miałam przyjemność obejrzeć w swoim życiu.

Coś fantastycznego.
  Odpowiedz
Diabeł tasmański nie było głośno o tym filmie ale nie jest najgorszy. Jak przypomne sobie jeszcze jakiś niskobudżetowe to napisze :)
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz
Heh, Sobowtór Diabła z pewnością nie był tanim filmem. Ile to było drogich i dobrych filmów które nie odniosły sukcesu. Ja bym go nie postawił w tym wątku, ale nieważne. Warto wspomnieć o Blair Witch Project o którym nie dało się nie usłyszeć, a który kosztował 22500$ wg. oficjalnych źródeł i zapoczątkował całą serię podobnych paradokumentalnych filmów, które czerpały z niego inspirację. Tak czy inaczej dziś już nie daje szału, ale swojego czasu, gdy się pojawił dostrzegało się jego "gatunek", bo wtedy nie był to zwyczajny horror. Dziś wam du*y nie urwie jeśli go nie widzieliście, ale swojego czasu nie urywał tylko d*py, ale i całą resztę. Dodam, że zarobił $248,639,099$
  Odpowiedz
Polski horror Wampirzyca, Polska komedia nakręcona w moim rodzinnym mieście, "Elvry z Wszorajszej ulicy" W tym filmie widać budynek w którym mieszkam (cena z dorożka) :D
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
  Odpowiedz
Stuart: Spojrzenie w przeszłość (2007)
Czeka na nas świat (2006)
Funny Games (1997)
Oldboy (2003)
Random (2014)
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Mało znana- "Kołysanka"- horror komediowy Machulskiego
"Gummo"- w Polsce "Skrawki" reżyserii H. Korine, polecam w oryginale
"Tamten świat samobójców" G. Dukicia
Bardzo plastyczna dla wyobraźni produkcja "Ink" Winans'a
Jak się zastanowię, to dopiszę :)
  Odpowiedz
"Śmierć z otchłani", "Trójkąt Bermudzki na Morzu Północnym"
Oba filmy podobne, troche naciągana treść, jednak bardzo ciekawa (przynajmniej dla mnie). Filmy mało znane, ale jak najbardziej godne polecenia.

Odpowiedz
@Demanufacture:
"Tamten świat samobójców" to bardzo specyficzny film i nie dla wszystkich będzie ciekawy.
Oglądałem dawno, a przyciągnął mnie tytuł. Ogólnie filmy o samobójstwach mnie przyciągają, nick w końcu zobowiązuje ;)
Dopiszę sobie do listy resztę podaną przez ciebie, choć chyba kawałek Kołysanki widziałem.

Ja dodam jeszcze parę straszniejszych trochę filmów:
Eden Lake (2008)
Livide (2011)
Cichy dom (2011)
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz