Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Mój brat pali papierosy
Gdy kilka dni temu mój tata szedł do pracy, zobaczył mojego brata palącego papierosa, mój brat o mało co nie połknął tego papierosa.
Nie wiem, dlaczego zaczął palić, może to przez kolegów? I ma takie dziwne zachowania. Cały czas mnie bije.
A jak ja go zobaczyłem to normalnie chciał mnie... Więc pobiegłem do mamy i powiedziałem jej o tym.
  Odpowiedz
Ile lat ma Twój brat ? Jeśli między 14 - 16, to jest to mały znak rozpoczęcia dojrzewania. Jeśli brat obraca się w towarzystwie "palaczy" i tak zwanych "kozaków" to jest to całkiem możliwe. Rozumiem go. Nie raz widziałem takie sytuacje. Niestety szkoły gimnazjalne i licealne mają swoje plusy i minusy.
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
  Odpowiedz
Dużo osób właśnie między 14 - 16 rokiem życia zaczyna "popalać",
takie osoby często zadają się z (ładnie określił to kolega Motaro :D) "kozakami".
Najczęściej takie towarzystwo ma problemy z nauką, zachowaniem.
Uważają, że jak kogoś "pojadą" to będą fajniejsi. Niestety,
dużo takich osób po gimnazjum idzie do zawodówki, albo kończy gimnazjum mając 18 lat.
Jeżeli twój brat pali i ma właśnie takiego typu kolegów to są marne szanse na to,
aby przestał palić. Ponieważ gdyby przestał palić odstawał by od grupy, co skutkowało by
z przestaniem akceptowania go (to jest założenie, nie zawsze tak jest [zależy od ludzi :D]).

Jedyne co zostaje to czekać aż twój brat dorośnie do odpowiedniego wieku i wtedy zrozumie jakie głupie było palenie.
(Znam dużo osób, które żałują, że zaczeły palić od dziecięcych lat, jednak znam też dużo "dzieci" w wieku 15 - 17 lat, które (jak na swój wiek) palą nawet 1 paczkę dziennie ...)
---
  Odpowiedz
Dobra koniec tematu :) to na serio było o moim koledze :D haha :) bo nie wiedziałem czy mi pomożecie :)
  Odpowiedz
Devil napisał(a):... nie wiedziałem czy mi pomożecie ...

Odjechani zawsze pomagają :D
(jeśli wiedzą jak :D)
---
  Odpowiedz