Nie chwalę się ale skoro admin pokazał co ma
to może i ja napiszę wam co mam.
Zdjęć nie mam więc nie proście mnie o nie.
Takiego peceta nigdzie nie kupicie zatem nie jest to post polecający.
Mój demon:
mobo - GA-K8VT800-RH ATX, S754, AGPx8 Pro, 5PCI, 3DDR, 2SATA I
cpu - Sempron 3000+ BOX S754
ram - 2,5GB Kingston DDR400
grafika - ATI Radeon 9600 Pro Atlantis Black Edition AGPx8 z szybkimi pamięciami Hynix
+ ATI Arctic Cooling VGA Silencer Rev.3
+ radiatroki Cu na pamięciach
dźwięk - Realtek ALC850 AC'97 2.0 (5.1 opcjonalnie)
hdd - WD 320GB 8MB cache Serial-ATA II
hdd2 - Seagate 40GB 2MB cache UltraAta-133
dvdrw - Samsung DVD+R\RW x16 SH-S182
obudowa - Big Tower ATX, od starszych modeli Pentium III, niezwykle stabilna i cholernie ciężka, samodzielnie przerobione stopnie chłodzenia dla HDD, CPU, VGA i zasilacza, obudowa ogólnie przerobiona w celu wymuszenia jak największej cyrkulacji zimnego powietrza.
zasilacz - "ATX Power Supply" 350W. Według PEB jako jeden z najbardziej awaryjnych z tych "noname". Wielokrotnie doprowadzany do przepięć na linii zasilania czego wynikiem był reset komputera - powodem było iskrzenie włącznika lampki biurkowej. Wielokrotne zaniki napięcia 230V i jego ponowne przywracanie - powodem byli moi starzy. Wiekowy - 6,5 roku. Własne zmodowane chłodzenie. Od dnia zakupu nadal bez awarii. Czyżby to ten jeden na tysiąc który zszedł z linii produkcyjnej jako dopracowany? A może to dlatego że teraz do zasilacza wprowadzane jest zimne powietrze z zewnątrz obudowy a pierwotnie wprowadzane było ciepłe powietrze z wewnątrz samego komputera.
klawiatura + mysz - Microsoft Wireless Optical Desktop 700 v.2 (Bardzo fajny i tani zestaw. Kupiłem za grosze na Alle z wystawki i jestem zadowolony. Mysz i klawiatura wyłączają się po upływie pewnego czasu w celu oszczędzania energii z akumulatorków. Wystarczy nacisnąć dowolny klawisz lub przycisk myszki a urządzenie jest znów gotowe do pracy. Po wyłączeniu komputera zestaw wyłącza się całkowicie i dzięki temu napięcie z akumulatorków jest pobierane w 1%.)
głośniki - Logitech X-230. Przerobione chłodzenie końcówki mocy, zmodowany subwoofer, przerobione sterowanie + dodatkowy pilot na kablu.
monitor - Samsung SyncMaster 710N LCD 1280x1024 max
skaner - Microtek ScanMaker 3800
system - Windows XP SP3 PL Lite (samodzielnie przerobiona wersja programem nLite)
Niby nic specjalnego.
A jednak.
Kiedyś gdy stacjonowałem jeszcze na PEB.PL to wielu osobom nie chciała działać gra Gothic 3.
Mieli kompy najróżniejszej maści.
Niesamowicie szybsze i wydajniejsze od mojego. I co?
Miałem wtedy tylko 1GB pamięci RAM a Gothic 3 hulał mi że hej.
Trochę denerwowało mnie wczytywanie map ale to były raptem sporadyczne nanosekundowe przerwy.
Jedni mieli super karty graficzne a nie widzieli tekstur.
Ja widziałem wszystko.
Jednym gra nie działała bez patcha.
Ja po zakupie grałem bez bo nie wiedziałem ze jest takowy na dodatkowej płycie.
Mój demonik nigdy nie był w serwisie. W dzień zakupu zerwałem plomby gwarancyjne. Gdy zajrzałem do środka to okazało się ze sprzedawca troszeczkę mnie oszukał ale to inna bajka. Serwisowałem go sam. Zawsze skutecznie. Wiem o nim wszystko. Kiedyś komputer pracował w pokoju gdzie szlifowałem ściany z naniesioną gładzią gipsową. Przegrzał się i wyłączył. W środku był bialuteńki. Wyczyściłem go na glanc i działa dalej. To zajście było trzy lata temu i od tamtego czasu nic dziwnego się nie dzieje.
Drugie centrum dowodzenia:
Compaq Evo 510 Ultra Slim Desktop:
cpu: P IV 2GHz (chłodzenie pasywne dużym radiatorem)
pamięć: 512MB DDR400 Hynix
dysk: Seagate 40GB 5400rpm Slim (niezwykle cichy, prawie niesłyszalny)
zasilacz: 50W (oryginalny, bardzo cichy i praktycznie niesłyszalny, steruje prędkością wiatraka w zależności od obciążenia procesora i temperatury rdzenia)
monitor: 17" Samtron 76DF CRT
klawiatura: M$
mysz: SAMSUNG
system: Vista SP2 PL Lite (przerobiona oryginalna wersja, instaluje się z bezpośrednim dostępem do ukrytego konta Administrator i dzięki temu mam pełną kontrolę nad systemem)
Do neta? Idealny. Nic więcej mi nie potrzeba.
Sterowniki z XP działają pod Vistą.
Nie ma żadnych problemów.
Od zakupu zero awarii.
Pecet stworzony z myślą o trybie StandBy.
Możliwość uruchamiania bez pokazywania napisów startowych.
Zaraz po wciśnięciu przycisku Power ładuje się system operacyjny.
Jednostka zawiera uniwersalne gniazdo MultiBay
dla napędu slim DVD lub slim DVDRW.
Wymiary obudowy to zaledwie 300x300x60mm.