Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Moja Kama
Haha to kundelek!
Nigdy nie miałem i pewnie nigdy nie będę miał rasowego psa.
Wolę te ze schroniska.

Moja córka nauczyła ją:
a) siad
b) łapa
c) druga łapa
d) leżeć
e) skok przez nogę
f) obrót - idzie ciężko, chyba najciężej ze wszystkich sztuczek
g) no i oczywiście 'głos'

Wszystko w miesiąc. :)

Mądra, strachliwa i kochana psinka.
  Odpowiedz
To zadziwiające, ale ja również już się przekonałem, że dzieci jakoś szybciej mogą psa czegoś nauczyć. Dlaczego tak jest, nie mam pojęcia.
Fajne psisko :).
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Ładny piesek, naprawdę. Pogratulować :)
Juras, może psy mają lepszy kontakt z dziećmi, z mniejszymi niż dorośli?
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Jarus napisał(a):dzieci jakoś szybciej mogą psa czegoś nauczyć.
Pewnie dlatego, że są bardziej uparte niż dorośli...
  Odpowiedz
admin, to prawda.
Mój brat jak czegoś chce to nie odpuści, odpuści po jakimś czasie, kilku godzinach.
Ja to myślałem że psy rasowe można tylko nauczyć różnych sztuczek, a tu zwykły kundel.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
P@weł napisał(a):Juras, może psy...
Haha

Odnośnie dzieci... Fakt, są uparte, ale przede wszystkim mają więcej czasu, którego nie szkoda im na zabawę z psem. Natomiast dla nas, to marnotrawstwo cennych minut i udręka z monotonnego działania. Dlatego zgadza się, dzieciaki szybko uczą psy sztuczek.
  Odpowiedz
admin napisał(a):Haha to kundelek!
Nigdy nie miałem i pewnie nigdy nie będę miał rasowego psa.
To cos ma z owczarka ja jestem przekonana ze któryś z jej rodziców był owczarkiem niemieckim to widać
  Odpowiedz
No to raczej nie podlega dyskusji. Zdziwiłbym się gdyby było inaczej, zbyt duże podobieństwo. Widać, że psina jest wdzięczna, dobrze jej z oczu patrzy.
  Odpowiedz
(31.08.2013, 09:32)P@weł napisał(a): ...
Ja to myślałem że psy rasowe można tylko nauczyć różnych sztuczek, a tu zwykły kundel.

Kundel kilka razy szybciej uczy się sztuczek niż np. labrador, ale moim zdaniem tempo nauczenia się czegokolwiek podyktowane jest raczej tym, ile czasu na to poświęcisz.
Poza tym mówi się, że kundelki są bardziej wierne swojemu właścicielowi niż psy rasowe.
Jaka jest prawda nie wiem, bo nigdy nie miałem i nie będę miał rasowego psa.
Każdy jaki do tej pory mieliśmy był w głównej mierze ze schroniska.

Na zamieszczonych zdjęciach wyszły jej takie jakieś przestraszone oczy bo aparat
to rzecz, której jeszcze nie znała.
Strach u niej jest tak rozbrajający, że ciężko nie przytulić. :)

Niedługo wstawię kilka nowych fotek...
  Odpowiedz
admin napisał(a):Kundel kilka razy szybciej uczy się sztuczek niż np. labrador, ale moim zdaniem tempo nauczenia się czegokolwiek podyktowane jest raczej tym, ile czasu na to poświęcisz.

To też zależy od charakteru i wieku pieska. Ostatnio dużo oglądam "Zaklinacz psów" ;)
Co do Twojej psiny - miodzio. Piękne zwierzę :)
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
  Odpowiedz